≫ 

Vulin i Čepurin saglasni u oceni: Vučićeva poseta Kini je istorijska!

- Otvara nove horizonte srpsko-kineske saradnje, te predstavlja značajan doprinos formiranju jedinstvenog evroazijskog ekonomskog prostora - napisao je ruski ambasador na svom nalogu na Tviteru

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin ocenio je posetu predsednika Aleksanda Vučića Kini kao uspešnu i istorijsku.

Kako će izgledati Srbija posle Vučićeve posete Kini (INFOGRAFIK)

- Uspešna, istorijska, rekao bih, poseta Kini predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvara nove horizonte srpsko-kineske saradnje, te predstavlja značajan doprinos formiranju jedinstvenog evroazijskog ekonomskog prostora - napisao je Čepurin na svom nalogu na Tviteru.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je u Kini boravio od 17. do 19. septembra, a tokom posete sastao se sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, premijerom Li Kećijangom i učestvovao na ekonomskom forumu, takozvanom "letnjem Davosu".

I za ministra odbrane Aleksandra Vulina poseta predsednika Srbije Kini je istorijska, a on je istkao i to da je naša zemlja tom posetom ušla na velika vrata na svetsku pozornicu.

- Izboriti se za takvog prijatelja kao što je Kina, kao što je predsednik Kine, to je nešto što ni mnogo veće, važnije i bogatije zemlje u međunarodnim odnosima ne mogu da kažu za sebe - rekao je Vulin tokom posete bijeljinskoj kompaniji „Orao“.

Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Komentarišući posetu predsednika Vučića Kini, Vulin je rekao da su upravo lični odnosi koje je predsednik Srbije uspeo da razvije sa kineskim predsednikom su nešto što je nama otvorilo sva vrata.

- I lični odnosi koje je razvio sa kineskim rukovodstvom pokazuju koliko je važno ko vodi vašu zemlju. I koliko je važno kako se takvi ljudi posmatraju i kako se posle toga to konkretno odražava na život građana zemalja koje vode - rekao je Vulin.

Istakao je da poslove koje je Vučić doneo iz Kine, milijarde evra investicija, ne bi mogao da donese ni predsednik mnogo veće ni mnogoljudnije zemlje.

- Zato je važno ko nas vodi. Ovo je istorijska poseta i zaista smo ponosni i više nego zadovoljni rezultatima - poručio je Vulin.

VIDEO: Kineski premijer dočekao Vučića sa "Dobrodošli"

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA