≫ 

Vučićev tim gleda u Republiku Srpsku i ne pita šta vi tamo radite, nego šta vama treba: Dodik zahvalio predsedniku Srbije na podršci

U Banjaluci su danas svečano otvoreni Severno krilo i centralni blok Univerzitetskog kliničkog centra, u prisustvu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas, tokom otvaranja Severnog krila Univerzitetskog kliničkog centra, u prisustvu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je Srbija uputila Republici Srpskoj.

Dodik odlikovao Lavrova Ordenom RS na ogrlici: Hvala na odbrani Dejtona, hvala i predsedniku Putinu (FOTO) (VIDEO)

- Želim da zahvalim gospodinu Lončaru što pripada timu gospodina Vučića koji gleda u Republiku Srpsku i ne pita šta vi tamo radite, nego pita šta vama treba - istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je istakao da bez Srbije mnoge stvari ne bi mogle biti urađene.

- Nismo mogli ništa da uradimo ni onda kad smo ovde vodili borbu i kad su mnogi naši stradali, a da nije bilo otvorene saradnje sa zdravstvenim institucijama širom Srbije, predvođeni sa VMA, koji su pružali pomoć i nisu pitali za formalnosti, nego je bilo pitanje spašavanja ljudskih života - podsetio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske čestitao je na ovom uspehu, rekavši da to smatra radnim uspehom.

Tim Aleksandra Vučića gleda u Republiku Srpsku i ne pita šta vi tamo radite, nego pita šta vama treba-Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

- Smatram ovo radnim uspehom. Još 1998. godine sam zatekao Klinički centar u očajnom stanju. Prioritet je bio da počnemo rekonstrukciju. Čekali smo da se vratimo 2006. godine da počnemo sa tim. U međuvremenu pet godina, sve je stajalo - izjavio je Dodik.

Naveo je da se išlo postepeno, da su se obezbeđivala sredstva i da su se na teret države i buddžeta izgradio ovaj UKC.

- Iskoristili smo da svaki čovek koji nešto radi, meri se po onome što ostavi iza sebe. Dosta moramo da uradimo u zdravstvenom sektoru. Moramo da otvorimo bolnicu u Istočnom Sarajevu, da izgradimo bolnicu u Doboju - naglasio je predsednik Srpske i najavio da će na istoj lokaciji na Paprikovcu biti izgrađeni Srednja Medicinska škola i Medicinski fakultet.

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je takođe zadovoljstvo što je ovako kapitalan projekat, u vreme raznih izazova, izgrađen u vreme mandata Vlade na čijem je čelu. Vrednost projekta iznosi 84 miliona evra, a realizovan je za 43 meseca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    22. septembar 2018 | 21:24

    Mi smo prijatelji i to vecni, nikad necemo da se mesamo,ali pomoci uvek.

  • Boba

    22. septembar 2018 | 20:05

    Drzava i predsednik su se uvek zalagali da pomognu i da omoguce bolji zivot svom narodu gde god on ziveo.

  • David

    22. septembar 2018 | 18:35

    Srbija je divna zemlja, a predsednik divan čovek koji uvek pomaže bratskim državama. Uputiti pomoć Republici Srpskoj je zaista divan gest, svaka cast, budimo ponosni na našu državu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA