Danas zaseda Glavni odbor SNS, Selaković otkrio o čemu će raspravljati

Kako je objasnio, na sednici će biti reči o objektivnoj analizi rezultata SNS-a

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno jer, kako je ocenio to su razgovori koji teku. Selaković je za televiziju Prva rekao da su razgovori Beograda i Prištine "teški i mučni".

Vesić pozvao Đilasa na TV duel: Neka izabere televiziju, termin i voditelja!

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se po pitanju Kosova i Metohije (KiM) trudio da nadje pravi ugao, poziciju koju je teško naći i odabrati da bi se opstanak i ostanak Srbije i srpskih interesa na KiM sačuvao i očuvao - rekao je Selaković.

On je dodao da je Vučić jedino rekao da hoće da zna gde su naše granice, da se po tim pitanjima teško bori i da je srpska diplomatska aktivnost snažna.

Selaković je dodao da je sastanak Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, zakazan za sledeću sedmicu, od izuzetne važnosti.

- Očekujem sastanak u četiri oka dva predsednika, a potom i zasedanja mešovitog komiteta, komisije za saradnju Srbije i Rusije - kazao je Selaković i ocenio da je to jedan od najvažnijih sastanaka Vučića.

Prema njegovom mišljenju, očekuje da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Srbiju u narednih šest meseci, a možda i ove godine.

Povodom sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke koji će biti održan danas u Centru Sava, Selaković je rekao će ta stranka za nepunih mesec dana obeležiti 10 godina postojanja.

- Biće reči o tome gde će, kada i na koji način će to biti obeleženo. Predsednik Vučić će verovatno predložiti neki od gradova u unutrašnjosti Srbije za proslavu - rekao je Selaković.

Kako je objasnio, na sednici će biti reči o objektivnoj analizi rezultata SNS-a, a "poznajući predsedniak Vučića sigurno nije zadovoljan kreiranjem određene atmosfere u društvu koja stiže iz pojedinih opzicionih krugova".

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado 29779

    24. septembar 2018 | 11:30

    SNS je preporodila Srbiju za deset godina koliko je na političkoj sceni!

  • Dejan

    24. septembar 2018 | 11:16

    Politika A. Vučića je uspela da anulira decenijsko sistematsko uništavanje države. Sve pohvale.

  • daca

    24. septembar 2018 | 11:30

    Veliki rezultati SNS-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA