≫ 

Maja Gojković posle sednice Glavnog odbora SNS: Vučić da ostane predsednik stranke! (VIDEO) (FOTO)

Kako je prenela predsednica Skupštine Srbije posle sednice Glavnog odbora naprednjaka, na mestu predsednika stranke treba da ostane Aleksandar Vučić

U Sava centru je održana sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić govorio o Kosovu i Metohiji,  stanju u stranci, ali i budućnosti iste.

Vučić otkrio šta očekuje od susreta sa Putinom u Moskvi: Na sastanku sa Čepurinom predloženi strateški projekti (FOTO)

Prethodna sednica glavnog odbora naprednjaka održana je u novembru prošle godine.

Kako je javio naš reporter sa lica mesta, na dnevnom redu našla su se i organizaciona pitanja, kao i predlog za osnivanje Fondacije "Brana Crnčević".

19.50 - Završena sednica

Okupljenim novinarima nakon završene sednice obratila se Maja Gojković.

Ona je rekla da predsednik SNS-a treba da ostane Aleksandar Vučić, ali da će videti šta će se dešavati.

Članovi Glavnog odbora SNS protive se povlačenju Aleksandra Vučića sa čela stranke na vanrednoj skupštini, planiranoj za iduću godinu, rekla je sinoć novinarima članica Predsedništva SNS Maja Gojković.

- Razgovaraćemo o svemu. Svi članovi GO koji su se do mog obraćanja javili za reč se protive tome i smatraju da Vučić mora i treba da ostane predsednik stranke - rekla je Gojković, koja je izašla pred novinare pri kraju sednice rukovodstva SNS.

- On ima drugu viziju. Videćemo nakon kongresa kako će to izgledati, ja sam jedan od zagovornika da Aleksandar Vučić ostane na čelu stranke - dodala je.

Kazala je da je na sednici dogovoreno da se 21. oktobra obeleži 10 godina stranke u Kraljevu gde će se Vučić obratiti članovima sa smernicma za budućnost , kao i da se počnu pripreme za vanredni kongres stranke 2019. godine koji, dodala, treba da bude uvod za redovne parlamentarne izbore 2020. godine.

Dilema je, kaže Gojković, da li da se prvo ide na parlamentarne izbore, pa da se onda bira stranačko rukovodstvo, ili kao što se i predsednik SNS zalaže, da prvo stranka dobije novu energiju za izbore 2020. godine.

Maja Gojković - Foto: Marko Jovanović

Danas smo i ovde i u parlamentu oštro osudili ponašanje Željka Veselinovića koji je pre nekoliko dana na društvneoj mreži brutalno izvređao premijerku Anu Brnabić i pozvao građane da prisustvuju silovanju premijerke koje će on organizovati", rekla je Gojković obraćajući se novinarima nakon sednice.

Kako je navela, posebno zabrinjava ćutanje javnosti Srbije na ono što se dešava.

- U trenutku kad Srbija beleži odlične ekonomske i političke rezultate, kada je lider u regionu i može da se pohvali ekonomskom i političkom stabilnoscću...Savez za Srbiju pokušava da napravi haos i promoviše ideje napada na policiju, vojsku, vređanje žena... - rekla je Gojković.

Strašno je, kaže, što "svi oni koji kritikuju Aleksandara Vučića i ljubomorni su na njegove izvranredne ekonomske i političke rezultate, ćute na morbidne alternative koje se danas nude Srbiji".

Na sednici je, dodala je, kritikovano ponašanje jednog dela ljudi u stranci koji takođe nisu reagovali na "brutalne uvrede i napade" Veselinovića i Saveza za Srbiju i to, kako je primetila, zarad svoje sebičnosti.

- Naš odgovor na primitizivam i pretnje silovanjem su ekonomski uspesi, da Aleksandar Vučić koji je započeo reforme može da bude ponosan da je Srbija lider u regionu po smanjenoj nezaposlenosti, po direktnim stranim investicijama, da je svi poštuju za razliku od 2012. godine, kada je Merkelova gledala na sat i bilo joj dosadno u prisustvu Borisa Tadić - navela je Gojković.

 19.00 - Sednica nastavljena iza zatvorenih vrata

Vučić je naprednjacima obećao tešku polemiku u nastavku sednice GO SNS.

18.15 - Počelo obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić - Foto: Marko Jovanović

18.12 - GO SNS usvojio dnevni red

Prema evidenciji, sednici prisustvuje 534 naprednjaka. Sednicu će voditi Miloš Vučinić.

Darko Glišić, Aleksandar Vučić i Miloš Vučević - Foto: Marko Jovanović

18.05 - Očekuje se početak obraćanja predsednika Srbije i lidera SNS

Vučić je u sali dočekan gromoglasnim aplauzom.

Alekasandar Vučić - Foto: Marko Jovanović

17.50 - Dolazak ministarke pravde i državne sekretarke MUP-a

Sednici GO SNS prisustvuju i Nela Kuburović, ministarka pravde, kao i Biljana Popović Ivković, državna sekretarka MUP-a.

Kuburović i Gojković u razgovoru Foto: Marko Jovanović

17. 45 - Tu su i predstavnici Srba sa Kosova

U salu su ušli i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, direktor "Koridora" Zoran Babić, kao i funkcioneri sa Kosova i Metohije predvođeni Goranom Rakićem.

Goran Rakić Foto: Marko Jovanović
Zorana Mihajlović - Foto: Marko Jovanović
Milenko Jovanov i Marija Obradović - Foto: Marko Jovanović
Zoran Babić - Foto: Marko Jovanović
Goran Knežević i Siniša Mali - Foto: Marko Jovanović
Marko Đurić - Foto: Marko Jovanović
Nebojša Stefanović - Foto: Marko Jovanović
Darko Glišić - Foto: Marko Jovanović

17.30 - Pristižu prvi ministri, funkcioneri i javne ličnosti 

Članovi GO SNS - Foto: Marko Jovanović

Do sada su u prostorije Sava centra već stigli brojni funkcioneri SNS, među kojima su i potpredsednica GO Marija Obradović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, ali i nova lica među naprednjacima, poput poznate voditeljke Rade Radenović.

Predsednica opštine Savski venac Foto: Marko Jovanović
Božović, Vesić, Vujović, Babić - Foto: Marko Jovanović
Tihomir Arsić Foto: Marko Jovanović
Dobrovije Budimirović Bidža Foto: Marko Jovanović
Dragan Stevanović Foto: Marko Jovanović

17.10 - Sve spremno za početak GO SNS

Za sednicu Glavnog odbora naprednjaka vlada veliko interesovanje medija. Više od pola sata pred početak sednice više od 15 kamera već je postavljeno u sali.

Ipak, još uvek nema nikog od viđenijih funkcionera i članova stranke.

Ovako je trenutno u glavnoj sali Sava centra Foto: Marko Jovanović

Ranije tokom dana, funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković je izjavio je da će se na sednici Glavnog odbora vladajuće stranke analizirati postignuti rezultati.

On je za TV Prva rekao da je predsednik Srbije i stranke Aleksandar Vučić zadovoljan ekonomskom situacijom u zemlji, ali ne i atmosferom u društvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    24. septembar 2018 | 18:14

    Veoma vazan sastanak sa bitnim temama.

  • Miona

    24. septembar 2018 | 18:44

    SNS treba da nastavi reforme za dalju bolju buducnost Srbije uz naseg predsednika Vucica

  • Joca

    24. septembar 2018 | 18:47

    Kosovo je nas najveci problem i iskreno se nadam da ce se u skorijoj buducnosti naci kompromisno resenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA