Ambasador Kine u Srbiji dobio frulu od Vučića, pa odsvirao slavnu srpsku pesmu (FOTO) (VIDEO)

Trudim se da naučim da sviram i za sada znam dve pesme - rekao je ambasador Li na prijemu u ambasadi povodom 69 godina Dana Narodne Republike Kine

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang organizovao je danas prijem u ambasadi povodom 69 godina Dana Narodne Republike Kine kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici Vlade Srbije.

Vučić najavio izbor novog rukovodstva SNS 2019, još snažniju borbu za narod na KiM i ozbiljno zamerio naprednjacima što su ćutali na pretnje premijerki: Srbija nije zemlja silovatelja (FOTO) (VIDEO)

- Danas slavimo Dan Narodne Republike Kine i veliku istorijsku posetu predsednika Aleksandra Vučića našoj zemlji - rekao je Li i podsetio da je tokom te posete potpisano 12 sporazuma u ukupnoj vrednosti od tri milijarde američkih dolara.

Naveo je da je kinesko-srpska saradnja od infrastrukturne prešla na industrijsku i izrazio zadovoljstvo što je predsednik Kine Si Ðinping obećao da će ponovo doći u Srbiju i što je pozvao Vučića da u aprilu ponovo poseti Kinu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- To se retko dešava - rekao je ambasador i podsetio da je Vučić taj poziv dobio odmah nakon Putina.

Li je podsetio da se prvog oktobra 1949. godine "rodila nova Kina" i da od tada ta zemlja "stoji na svojim nogama i sprovodi nezavisnu i samostalnu politiku".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je podsetio i da su 1978. godine počele reforme, te da se od tada Kina otvorila prema svetu i napreduje krupnim koracima.

- Pre sedam godina, na 18. kongresu Komunističke partije Kine naš predsednik Si Ðinping je izabran za predsednika te partije. Kina je ušla u novo doba - socijalizam sa kineskom bojom. Kinezi hoće da ostvare svoj veliki san - san obnove kineskog naroda - rekao je ambasador.

On se zahvalio prijateljima, a posebno Srbiji na podršci koju pruža Kini.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Li je iskoristio priliku da na fruli koju mu je poklonio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odsvirao dve pesme, od kojih je jedna "Tamo daleko".

- Kada sam od predsednika Vučića dobio frulu, dugo sam mislio šta ću sa njom. Trudim se da naučim da sviram i za sada znam dve pesme - rekao je ambasador koji je, osim "Tamo daleko", odsvirao i jednu kinesku pesmu iz svog kraja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Pre nego što je odsvirao "Tamo daleko", ambasador je rekao da je to pesma o jednoj lepoj zemlji u kojoj živi miroljubiv narod koji voli mir i u kojoj su svi spremni da za slobodu daju svoje živote.

Ambasador je rekao da Kinezi vole srpski narod i poručio Vučiću da će frulu koju mu je poklonio ostaviti svom sinu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julijana

    24. septembar 2018 | 22:17

    Prijateljstvo sa Kinom zaista dobija impozante obime, što je za nas izuzetno važno.

  • Nikola

    24. septembar 2018 | 21:45

    Lep poklon za ambasadora, a isto tako i njegov lep gest sto je odsvirao nasu pesmu na toj fruli koju je dobio od naseg predsednika.Obostrano prijateljstvo i postovanje.

  • Jovana

    24. septembar 2018 | 21:47

    Nase dve zemlje se uzajamno postuju i pomazu i to je za pohvalu. Takve odnose treba negovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA