≫ 

Ana Brnabić razgovarala sa senatorom Džonsonom: SAD ohrabruju nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Senator Džonson naglasio je da je predsedniku Aleksandru Vučiću preneo poruku da su Sjedinjene Države prijatelj Srbije i srpskom narodu

  • 1

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić započela je posetu Njujorku sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu Senata.

Ana Brnabić od sutra u SAD: Sa najuticajnijim liderima sveta na Generalnoj skupštini UN

U razgovoru sa Džonsonom, predsednica Vlade istakla je da će iskoristiti posetu SAD i učešće u generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN, kako bi u razgovorima sa svetskim liderima predstavila šta je sve Srbija uradila u političkim i ekonomskim reformama.

Foto: Predsednistvo republike Srbije

- Srbija je posvećena stabilnosti i učinićemo sve da sačuvamo mir i stabilnost u regionu - naglasila je Brnabić. Govoreći o razgovorima Beograda i Prištine, ona je posebno istakla da Priština svojim postupcima ne doprinosi dijalogu i da otežava dolazak do rešenja.

Senator Džonson, koji je početkom septembra boravio u Beogradu, naglasio je da je predsedniku Aleksandru Vučiću preneo poruku da su Sjedinjene Države prijatelj Srbije i srpskom narodu.

- Sjedinjene Države žele da pomognu u pronalaženju rešenja za Kosovo i Metohiju i ohrabrujemo nastavak dijaloga dve strane - istakao je Džonson.

Predsednica Vlade je rekla da je jako važno što je došlo do promene odnosa američke administracije prema Srbiji.

Foto: Predsednistvo republike Srbije

- To sam rekla i tokom posete Sjedinjenim Državama u julu, kada smo obeležavali 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće - naglasila je premijerka i dodala da su "Srbija i SAD istorijski uvek bili saveznici i na istim stranama".

Brnabić je istakla da je za Srbiju važna podrška evropskom putu Srbije.

- Članstvo u Evropskoj uniji ključni je spoljnopolitički cilj Srbije – za to ne postoji plan B - zaključila je Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić predvodi delegaciju Srbije na generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Brnabić će se obratiti Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra. U delegaciji sa premijerkom Brnabić je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Brnabić će večeras u Njujorku prisustvovati prijemu koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp.

VIDEO: Evo šta je izjavio Vučić o premijerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pepi

    25. septembar 2018 | 08:07

    Mlacenje prazne slame.Samo nam mazu oci,najveci svetski zlotvori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA