Srbi ponovo mete pljačkaša na Kosovu: Srpska lista i Đurić najoštrije osudili nove napade i zastrašivanja

Srbi iz Velike Hoče, bili su noćas meta pljačkaša, kada je Stanoju Miciću ukraden automobil, a porodici Čukarić krave i telad

Srpska lista najoštrije je danas osudila najnoviji talas napada na imovinu Srba u Velikoj Hoči, Babinom mostu, Partešu, Novom Brdu i drugim mestima na Kosovu i Metohiji.

Haradinaj razgovarao sa predstavnicima Srpske liste: Jedna tema na stolu, postignuta dva dogovora (FOTO)

- Pljačke i otimačina najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, i teško je oteti se utisku da su izvedene sa planom da se zastrašuju i proteraju preostali Srbi - rečeno je saopštenju.

Srpska lista pozvala je predstavnike međunarodnih organizacija i nadležne organe u Prištini da najhitnije reaguju i ne dozvole nastavak takvih akcija kojima se remeti mir i spokoj građana

Srbi iz Velike Hoče, bili su noćas meta pljačkaša, kada je Stanoju Miciću ukraden automobil, a porodici Čukarić krave i telad.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe, i Kancelarija za Kosovo i Metohiju danas je najoštrije osudila sve učestalije napade na imovinu Srba u našoj južnoj pokrajini i istakla uverenje da ovde nije reč o običnim krađama već o širem nastojanju da se naš narod zastraši.

Organizatori te krađe, saopštila je Kancelarijha za KiM, žele očito da na ovaj način izvrše i pritisak na Beograd, poručujući da su Srbi u enklavama južno od Ibra njihovi taoci.

Srbima koji žive južno od Ibra poručujemo da će Srbija učiniti sve da im pomogne u ovim teškim danima i apelujemo na njih da izdrže i da ne nasedaju na provokacije, navedeno je u saopštenju.

Srbija će, svesna težine položaja naših sunarodnika južno od Ibra, nadoknaditi štetu onima koji su se našli na meti pljačkaša, navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA