Da UNMIK nastavi akciju u skladu sa Rezolucijom 1244: Brnabić na skupu generalnog sekretara UN u društvu Makrona i Lavrova (FOTO)

- Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na Kosovu i Metohiji bez promene mandata, je od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti u našoj južnoj pokrajini - naglasila je Brnabić

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić učestvovala je sinoć na sastanku na visokom nivou pod nazivom „Akcija za mir“, posvećenom mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša.

Srbija nema plan B kada je reč o članstvu u EU: Sastanak predsednice Vlade Srbije sa premijerom Holandije (FOTO)

Premijerka Brnabić zahvalila je generalnom sekretaru UN na posvećenosti kada je reč o jačanju mehanizama UN za očuvanje i izgradnju mira u svetu.

- Mirovne operacije jedan su od ključnih instrumenata kojima UN jačaju svoju ulogu u očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti - naglasila je Brnabić u obraćanju.

Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade istakla je da Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti.

- Danas, više od 300 žena i muškaraca iz Srbije učestvuje u mirovnim operacijama pod mandatom Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Ponosni smo što smo lider u regionu Zapadnog Balkana i deveti među evropskim zemljama po broju učesnika u mirovnim misijama - naglasila je Brnabić.

Predsednica Vlade rekla je da je za Srbiju veoma važno i to što je jedna od UN misija, UNMIK, uspostavljena Rezolucijom SB UN 1244, na teritoriji naše zemlje.

- Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na Kosovu i Metohiji bez promene mandata, je od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti u našoj južnoj pokrajini - naglasila je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Ona je istakla da UNMIK deluje u izuzetno kompleksnom političkom i bezbednosnom okruženju i da je zato neophodno da se angažovanje nastavi u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

Na sastanku „Akcija za mir“ govorili su brojni visoki svetski zvaničnici, između ostalih i francuski predsednik Emanuel Makron i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    26. septembar 2018 | 18:53

    Najbolje resenje za kosovo je da dobije autonomiju a da se nasa vojska i policija tamo vrate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA