≫ 

Sačekaćemo da Vučić iznese podatke o Republici Srpskoj koje ima: Maja Gojković ponovila da se Srbija ne meša u izbore na teritoriji RS

Čubrilović je rekao da je mešanje Srbije pomaganje u izgradnji vrtića, škola, domova…

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da se Srbija ne meša u izbore na teritoriji Republike Srpske, pa se tako ne meša ni u izbore na teritoriji BiH.

Ne može Ivanić da me zameni! Dodik o postizbornoj kombinatorici u Predsedništvu BiH

Odgovarajući na pitanja novinara u Narodnoj skupštini, nakon sastanka sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, rekla je da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da će izneti podatke o mešanju određenih stranih obaveštajnih službi u izbore i BiH bila vrlo jasna.

- Sačekaćemo da on iznese relevantne podatke koje ima. Ono što Srbija radi na teritoriji RS, to je sigurno pomoć da život u tom entitetu BiH bude bolji. Pomažući RS sigurno pomažemo i čitavu BiH i ne vidim ništa sporno što Srbija podiže zabavišta, obdaništa, dečije ustanove, što pomaže podizanje škola na teritoriji RS i ono što je kruna našeg uspeha i saradnje je sigurno podiznanje bolnice - rekla je Gojković.

Dodala je da Srbija time podržava život, a ne meša se u untrašnjo-političku situaciju države čiji teritorijalni integritet i suverenitet “Srbija svakako poštuje”.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Čubrilović je rekao da je mešanje Srbije pomaganje u izgradnji vrtića, škola, domova…

- Poslednja podrška odavde je išla i u lokalnim zajednicama federacije i u lokalnim zajednicama RS. Ako to neko misli da je mešanje, onda…ako neko misli da je to sugerisanje, uticaj, toga sigurno nema. To su nečije pretpostavke i želje da to Srbija radi. Da li ima mešanja drugih, to vi novinari verovatno veoma dobro znate, ja samo znam da je Vučić čovek koji je najbolje informisan - rekao je on.

Na pitanje da li će Vučić 5. oktobra otvoriti bolnicu u Istočnom Sarajevu rekao je:

- To morate da pitate predsednika Vičića. Ja nemam takva saznanja - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    27. septembar 2018 | 08:21

    Izbori u R.Srpskoj su isključivo njihova stvar i mi ćemo ih podržati kao prijatelje i braću.

  • liki

    26. septembar 2018 | 14:29

    Srbija će poštovati izbornu volju građana RS,i neće se mešati u izbore jer na to nema pravo.

  • Vukadin

    27. septembar 2018 | 08:22

    Mi smo jedan narod, ne treba da nas zavade zli jezici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA