≫ 

EU svesna mogućnosti razmene teritorija i pomeranja granica: Evo ko sve treba da se složi

- Mi kao EU smo tu da olakšamo dijalog, ali smo vrlo svesni ove debate - rekao je izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamanetu

  • 2

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamanetu Dejvid Mekalister izjavio je danas da je rešenje za kosovsko pitanje, koje podrazumeva i promenu granica, moguće jedino ako se o njemu, pored Beograda i Prištine, saglase i Evropska unija i Savet bezbednosti UN.

239 amandmana na nacrt izveštaja o Srbiji u Evropskom parlamentu: Ko se sve i zbog čega "žalio" Dejvidu Mekalisteru

Na pitanje Tanjuga o stavu kada je reč o mogućoj korekciji granica kao delu rešenja za kosovsko pitanje, Dejvid Mekalister kaže da su u EU "svesni mogućnosti razmene teritorija i pomeranja granica".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Mi kao EU smo tu da olakšamo dijalog, ali smo vrlo svesni ove debate. Svakako, na kraju ovakvo rešenje jedino je moguće ukoliko se obe strane dogovore, ako je u skladu sa politikom regionalne stabilnosti, u skladu sa međunarodnim pravom i ako se, između ostalih, EU i članice Saveta bezbednosti UN sa tim slože -rekao je Mekalister za Tanjug.

On je naglasio da u tom procesu predstoji još dug put i ukazao na predanost predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija da nađu održivo rešenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    27. septembar 2018 | 14:26

    Са променом граница и разменом територија не слаже се српски народ. Доста сте нас комадали, крали нам земљу, убијали и протеривали народ. Оставите нас на миру и вратите нам оно што је вековима било наше. А границе прекрајајте у Тексасу, Калифорнији, на Корзици, у Фландрији...

  • Dux

    28. septembar 2018 | 23:33

    Kako mi sa siptarima da menjamo nasu, za nasu teritoriju. Da li ste vi u EU uopste normalni sa ovakvim predlozima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA