Ambasadori Poljske i Slovenije u oproštajnim posetama kod Vučića: Evo šta su poručili na kraju mandata (FOTO)

Razgovori su vođeni u Predsedništvu Srbije

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u odvojenim susretima u oproštajne posete ambasadora Poljske Tomaža Njegođiša i ambasadora Republike Slovenije Vladimira Gaspariča, koji završava svoj diplomatski mandat u Beogradu.

Vučić razgovarao sa Skatom o idejama za postizanje trajnog rešenja za pitanje Kosova (FOTO)

Vučić i Njegođiš su zaključili da pred Srbijom i Poljskom ima još mnogo mogućnosti za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

- Možemo mnogo da naučimo od Poljaka koji prednjače u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija - rekao je predsednik Vučić.

Vučić i Njegođiš - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je takođe naglasio da veoma ceni kontinuiranu podršku koju Poljska pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i uputio pozdrave predsedniku Andžeju Dudi, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Ambasador Njegođiš je zahvalio na podršci koju je imao tokom rada u Beogradu i rekao da očekuje da će sve više njegovih sunarodnika posećivati Srbiju.

Vučić i Njegođiš - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

U drugom susretu, predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Gaspariču na dobroj saradnji i njegovom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Slovenije.

Predsednik Vučić i ambasador Gasparič su istakli da je održavanje zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

predsednik Vučić i ambasador Gasparič - Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC

Obostrano je potvrđen interes da se dalje unapređuju ekonomske veze, a ambasador Gasparič je naglasio da mu je veoma drago da se povećavaju i investicije srpskih kompanija u Sloveniji.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije i izrazio uverenje da će najavljena poseta predsednika Pahora biti dodatni podsticaj sveobuhvatnoj saradnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA