Nekima je odlazak u Njujork šoping i slikanje po hodnicima: Vučić otkrio zbog čega nije išao na Generalnu skupštinu UN

Ne mogu više da idem, da ponavaljm jedno isto, da gubim vreme i slušam iste prazne priče koje slušam već godinama - izjavio je Aleksandar Vučić

  • 93

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije hteo da ode u Ujedinjene nacije u Njujorku, jer bi tamo morao da razgovara i sa albanskim i sa svetskim predstavnicima, sa kojima, kaže, ne zna o čemu više da razgovara, jer on želi suštinski napredak kada je reč o pitanju KiM, što oni ne žele.

Pacolijeva "Tviter diplomatija" u UN nasmejala ceo svet! Opet izmislio sastanak, ministar iz Tunisa ga demantovao: Susret je bio slučajan (FOTO)

Istakao je i da je zadovoljan kako su Srbiju predstavili premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i da su obavili dobar posao.

- Ne mogu više da idem, da ponavaljm jedno isto. Recite mi, ljudi, da li ste spremni za suštinski napredak. Ako jeste, eto me, doleteću čime hoćete, u Brisel, na Grenland, gde god me pozovete… Samo nemojte da dolazim, da gubim vreme i slušam iste prazne priče koje slušam već godinama – da Srnija treba da prizna nezavisnost Kosova - rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Poručio je da on neće priznati kosovsku nezavisnost, da Srbija želi kompromis, a ne rešenje koje će značiti da Albanci sa KiM dobiju sve, a mi ništa.

- To je bio razlog zbog kojeg nisam otišao - rekao je Vučić.

Ana Brnabić je obavila dobar posao u Njujorku, smatra predsednik Vučić-Foto: Tanjug/AP

Kako kaže, to neki ne mogu da razumeju, jer bi oni išli u Njujork zbog samog puta u Njujork, da mogu da odu u šoping.

- Misle da je to pitanje šopinga...Meni je lepše u Nišu, nego u Njujorku, da budem sa svojim narodom, da nešto uradim za ljude - naveo je predsednik.

Dodao je da u Njujork ide, ako ima obavezu i ako nešto može da reši, a da je sada znao da u ovom trenutku to ne može da uradi, te da je imao puno poverenje u premijerku i šefa diplomatije.

- Oni što zaskaču po hodnicima, šta ćete? Ako mogu negde da se uslikaju, da pokažu da su važni, to im je život… Čovek izmislio telefon sa kamerom, pa sad svako može da bude važan - rekao je Vučić.

Komentarišući napad na gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića, tokom posete Kosovu, kada je priveden na Merdaru zato što je navodno pokušao da obiđe kolonu vozila, Vučić je rekao da je čuo za to, ali još nije razgovarao na tu temu sa Bulatovićem.

Žao mi je ako je Bulatović doživeo bilo kakvu vrstu neprijatnosti, ali to pokazuje koliko su Albanci bili nervozni-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Pretpostavljam da aludirate na to da je vozio brzo i ne znam već šta. Ne znam zašto nije hteo u javnosti to da komentariše, ali sam mu bio zahvalan, jer je jedan od retkih koji je u privatnom aranžmanu hteo da dođe na KiM i da čuje predsednika Srbije i svog prijatelja i o rešavanju problema KiM - rekao je.

Dodao je da mu je žao ako je Bulatović doživeo bilo kakvu vrstu neprijatnosti, ali da to pokazuje koliko su Albanci bili nervozni.

- Video sam da su pravili lomače po putevima, valjda da pokažu koliko su jaki i opasni. Strašno sam se uplašio, još se tresem od straha zbog svega što uradili. Popravićemo mi te puteve, da se ljudi ne sekiraju. To su bili znakovi njihove nervoze i ništa više od toga - rekao je Vučić.

NEĆU NAPAD NA PUPOVCA DA KORISTIM ZA DOLIVANJE ULJA NA VATRU

Predsednik Srbije izjavio je da mu je žao zbog napada na predsednika SDS S Milorada Pupovca u Zagrebu, ali i da to ne menja njegov stav i poruku da Srbija i Hrvatska, Srbi i Hrvati, treba da grade zajedničku bdućnost.

Vučić je novinarima u Nišu rekao i da će kasnije večeras pozvati Pupovca.

Žao mi je zbog napada na predsednika SDS S Milorada Pupovca u Zagrebu-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo Pupovcu i neću ovu situaciju da koristim da bih dolivao ulje na vatru loših odnoša Srba i Hrvata - rekao je Vučić i ukazao da su naše emocije uzavrele kada se o takvim stvarima govori, ali da bi voleo da Hrvatska razume da imamo zajedničku budućnost, dok po pitanjima iz prošlosti možemo da se razlikujemo.

- Po pitanjima iz prošlosti mogu da mi zamere šta hoće i mojim izjavama i ja njima, ne samo što se tiče izjava, nego što se tiče i dela - mnogo toga, ali to ne menja moju poruku da sam aposolutno uveren da Srbija i Hrvatska i da će Srbi i Hrvati, bez obzira na tragičnu ličnu i porodičnu prošlost, morato zajednički da grade buduhcnost - rekao je.

Kako je rekao, bilo bi dobro i kada bi da se više takvih glasova čulo iz Hravtske te da se i onda takve stvari ne bi dešavale ni Pupovcu ni drugim srpskim predstavnicima ni Srbima koji tamo žive. Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu, Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je, u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, gađan, kako su preneli mediji, ostacima hrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    29. septembar 2018 | 00:16

    Sve je dorađeno kako treba jer je Ana u Njujorku izvanredno predstavljala Srbiju,a predsednik oabvio niz važnih poslova u zemlji.

  • Kica

    28. septembar 2018 | 21:49

    Mi smo svoje rekli, zelimo mir, zelimo kompromis, kad Pristina resi da se pomeri sa mrtve tacke, predsednik ce rado doci gde god bude potrebno.

  • Kolja

    28. septembar 2018 | 22:44

    Ana Brnabic bika na visini zadatka , i pokazala da moze itekako dobro da prezentuje nasu zemlju svuda i odgovori svim izazovima visoke politike.Odlican izbor i sve pohvale za nasu premijerku Anu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA