Lukav potez ili nešto mnogo krupnije: Šta se zapravo krije iza Tačijevog odlikovanja braće Bitići? (VIDEO)

- Tači i Albanci na Kosovu moraju da razumeju da je pozicija Srbije svakako ne lošija nego Albanaca - izjavio je Aleksandar Vučić

  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je posthumno odlikovanje braće Bitići lukav potez Hašima Tačija, sa ciljem da još jednom podseti Amerikance na bliskost i savez.

Srbija spremna da pošalje mirovnjake u Donbas? Amerikanci tvrde, naše Ministarstvo demantuje

Vučić je, u izjavi RTS-u, kazao da je teška sudbina porodice Bitići i da ne može političkim floskulama da govori o njihovoj sudbini.

- Ovo je pokušaj Tačija da još jednom podseti SAD na bliskost i savez. Lukav potez, jer su braća Bitići američki državljani - objasnio je on.

Vučić je istakao da je sudbina braće Bitići teško nasleđe i problem za nas.

- Suština je da Tači i Albanci na Kosovu moraju da razumeju da je pozicija Srbije svakako ne lošija nego Albanaca, ali plašim se da nedovoljno razumeju težinu svog položaja. Mi našu razumemo. Voleo bih da ima vise odgovornosti i posvećenosti kod zapadnih zemalja i Albanaca. Ne mogu da kažem da su Amerikanci nefer da ne omogućavaju vreme i prostor za dogovore - kazao je on.

Albanci na Kosovu moraju da razumeju da je pozicija Srbije svakako ne lošija nego Albanaca-FOTO TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC

Postoje, kako je rekao, značajne promene u odnosu SAD na Srbiju, dodajući da nisu dovoljne koliko bismo kao narod želeli.

- I te male promene su značajne. Oni ne žele samo Albance kao saveznike, kojih se neće nikada odreći, ali žele dobre odnose sa Srbijom. Jeli dovoljno da budemo zadovoljni i srećni - plašim se da nije, ali je to snažan signal za nas koji treba iskoristiti - poručio je on.

Istovremeno je izrazio zabrinutost zbog činjenice da ljudi misle da je ovakav ambijent jednom zauvek dat i da se neće menjati.

- Moje pitanje svima šta ćemo da radimo kada jedna puška opali i jedan metak nekog pogodi. Tada gubimo sve, i izuzetnue stabilnost i mir koje imamo danas - upozorio je on.

Šta ćemo da radimo kada jedna puška opali i jedan metak nekog pogodi, pitao je predsednik Srbije-Foto: Tanjug/AP

Vučić je kazao da je, da bi nastavili ekonomski da napredujemo, neophodno da imamo stabilnost i mir, a da je ta to potrebno dugoročno rešenje.

Takvog rešenja, prema njegovim rečima za 90 odsto neće biti.

- Znam koliko smo udaljeni i koliko nekima na zapadu smeta svaka vrsta kompromisa. Nastavićemo ovako, ali samo da neko nama kasnije ne govori da nismo upozorili da nema trajno zamrznut konflikt. Ko god ga odmrzne, a to neće sigurno biti Srbi, imaćemo probleme - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    28. septembar 2018 | 22:23

    Ameri su podobro glup narod...ako se ne pitaju sta Amerikanci rade na Kosovu pod oznakama OVK? Bore se za svoj narod,neki bi rekli,a ja odgovaram:Prosli su kao i u svakom ratu sto bi bilo...ubi ili budi ubijen!!!

  • Sibin

    28. septembar 2018 | 22:14

    Voze nas siptari samo tako.bruka sta mi dozvoljavamo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA