Janković kritikuje: Klizimo ka novoj tragediji! Đurić odgovara: Da se on pita, Srbija ne bi imala ni vojsku, ni samostalnost, a ne bi bila ni država

- Šizofrena i psihotična mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću, koju iskazuju pojedinci iz opozicije pokazatelj je potpunog bankrotstva njihovih politika, a prezir koji iskazuju prema sopstvenom narodu je veći i snažniji od mržnje albanskih ekstremista - istakao je Ðurić

  • 72

Saša Janković ne vidi problem u tome što teroristi naoružani dugim cevima zastrašuju i šikaniraju Srbe na severu Kosova i Metohije, ali mu smeta to što Srbija pokazuje odlučnost da svoj narod zaštiti, saopštio je danas potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić.

Kakvo je jutro na severu Kosova: Napetost u vazduhu, bez barikada

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković ocenio je da izjave predsednika Vučića u vezi sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji pokazuju da "neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt".

- Šizofrena i psihotična mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću, koju iskazuju pojedinci iz opozicije pokazatelj je potpunog bankrotstva njihovih politika, a prezir koji iskazuju prema sopstvenom narodu je veći i snažniji od mržnje albanskih ekstremista - istakao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, da se Janković išta pita, Srbija ne bi ni imala vojsku, ni samostalnost, a verovatno ne bi ni bila država.

On je dodao da je politika predsednika Vučića u svemu i dosledno politika mira, a napadajući takvu politiku Janković postaje taj koji priziva ratove i sukobe, "i to ratove i sukobe iz kojih Srbija treba da izađe poražena, jer što je veći poraz Srbije to je veća njegova radost i pobeda".

Ðurić je, povodom Jankovićevih poziva da se dogovor o Kosovu i Metohiji pravi "sa demokratskim i građanskim strukturama u Prištini", dodao da mora da ga obavesti da takve strukture ne postoje, "ali njegovo neznanje je razumljivo jer godinama nije prošao ni blizu naše južne pokrajine".

- Pokazna vežba prištinske demokratije je juče održana na Gazivodama, i zato pozivam cirkuzanta Jankovića da Tačija i njegove demokrate sledeći put sačeka na severu Kosova i Metohije cvećem i konfetama, jer to je zapravo politika koju nam on preporučuje - napominje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anna

    30. septembar 2018 | 15:00

    Jankovic nema pravo nista da kaze i zato bi mu bolje bilo da cuti.

  • Rada

    30. septembar 2018 | 14:47

    Jankovicu bre ucuti vec jednom!!

  • zoki

    30. septembar 2018 | 15:45

    Janković samo ume da kritikuje i pametuje, dosta nam je takvih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA