Tači može slobodno da šeta po celom Kosovu? Komandant Kfora tvrdi: KPS ne mora da traži bilo kakvu dozvolu za ulazak na sever

- Kosovska policija ne mora da pita za bilo kakvu dozvolu da ide na sever Kosova, stoga, oni nisu prekršili nikakvo pravilo - rekao je Vinćenco Graso

  • 81

Glavni portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je da prilikom nedavne posete kosovskog predsednika Hašima Tačija severu Kosova nije bilo nikakvog incidenta, hapšenja ili vojne operacije i da Tači ima pravo da se kreće svuda po Kosovu, bez ikakve dozvole.

Srbija je pred izazovima i provokacijama Albanaca, Vulin poručuje: Vučićev susret sa Putinom poruka da nas moćne zemlje podržavaju (VIDEO)

- Mi potvrdjujemo da nije bilo nikakvog incidenta, nikakvog hapšenja, nikakve vojne operacije, i nikakvog napada na bilo koga... Tači je posetio to područje i tokom posete ga je pratio tim za zaštitu važnih ličnosti Kosovske policije - rekao je Graso za sajt Demostat, komentarišući nedavnu posetu kosovskog predsednika Hašima Tačija Gazivodama i napetost koju je ta poseta izazvala.

Graso je potvrdio da Kfor nije bio unapred obavešten o poseti ali je rekao da je "gospodin Tači, kao najviši lider institucija Kosova, slobodan da se kreće svuda po Kosovu".

- Kosovska policija ne mora da pita za bilo kakvu dozvolu da ide na sever Kosova, stoga, oni nisu prekršili nikakvo pravilo - rekao je Graso.

Komandant Kfora poručio da KPS ne mora da pita za bilo kakvu dozvolu da ide na sever Kosova-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Graso je dodao da je situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom i naveo da Kfor poziva sve strane da smanje tenzije na najniži nivo. Dodao je da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić u pravu kad kažu da je Kosovskim snagama bezbednosti potrebna dozvola Kfora da idu u severni deo Kosova, ali je naveo da "ni Kosovske snage bezbednosti niti bilo kakva paravojska ni specijalne jedinice nisu pratile Tačija, kako su to pojedini mediji izvestili".

- Nakon što je gospodin Tači napustio to područje, neke blokade bile su podignute u Zubinom Potoku, bez ikakvog očiglednog razloga. Kfor nije intervenisao, jer blokade nisu predstavljale nikakvu opasnost za bezbednost i slobodu kretanja, dok su u međuvremenu jedinice Kfora bile uključene u nadziranje velikog protesta u Prištini, kojem je prisustvovalo oko 13.000 ljudi - rekao je portparol Kfora.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Metohija

    3. oktobar 2018 | 12:48

    Zabraniti Tačiju ulazak na sever, pa vićenco nek priča šta hoće.

  • Ivan

    3. oktobar 2018 | 12:37

    Albanci mogu da rade sta hoce, a Srbima se preti i zabranjuje prolazak.

  • Pera

    3. oktobar 2018 | 13:05

    NATO Kfor,oni nas i bombardovali naravno da su protiv nas to je ocigledno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA