Božović poručio da ga Vesić neće ućutkati, a on mu odgovorio na Fejsbuku: Za svakog ko kleveće iskoristiću svoja ustavna prava

- Božović i slični misle da za njih ne važe zakoni, da mogu svakodnevno da kleveću, a da pri tom niko ne sme da ih tuži i zatraži zaštitu pred sudom - objasnio je zamenik gradonačelniak Beograda

  • 14

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović je danas, ispred zgrade Prvog osnovnog suda održao konferenciju za medije povodom tužbe zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za nanetu duševnu bol zbog objavljivanja cene novogodišnje jelke Beogradu.

Beograd dobija metro po ugledu na svetske metropole, Vesić poručuje: Gradnja počinje 2020. godine, a evo kako će izgledati (FOTO)

On je rekao da ga ta tužba, zbog povrede ugleda i časti posle izjava o novogodišnjoj jelki, neće ućutkati i uplašiti i da će nastaviti da se bori za istinu, u ime građana koji su ga izabrali da radi taj posao.

- Važno je da Vesić zna da me nikakav pritisak, tužbe, klevete i uvrede, koje svakodnevno dobijam od Vesića i njegovih saradnika, neće sprečiti da građani saznaju istinu. Njihov novac je u pitanju i troši se na čudne projekte poput jelke koja je koštala 5.500 evra po jednom metru - rekao je Božović novinarima ispred Prvog osnovnog suda, uoči početka suđenja.

On je kazao da će nastaviti da se bori za istinu, a da je na sudu da presudi šta je istina, nakon čega će on postupiti u skladu sa presudom.

Božović je kazao da je tužbu od Vesića dobio zato što je pozvao tužilaštvo da reaguje i obavi posao i što je tražio da, ako se utvrdi odgovornost gradskih čelnika, Vesić završi u pritvoru i provede Novu godinu sa jelkom.

Sporna jelka Foto: Telegraf

- Tužba Vesića je osveta za savesno obavljanje posla prilikom kojeg sam razotkrio činjenicu da je plastična novogodišnja jelka najskuplja na svetu i da je koštala 83.000 evra - rekao je on.

Vesić je u januaru tužio Božovića zahtevajući naknadu nematerijalne štete od milion dinara za "pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda".

Član predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da današnje "lelekanje i kukanje" poslanika DS Balše Božovića isped Prvog osnovnog suda u Beogradu, na najbolji način pokazuje kako Božović i ostali iz opozicije razumeju društvo i pravnu državu.

- Božović i slični misle da za njih ne važe zakoni, da mogu svakodnevno da kleveću, a da pri tom niko ne sme da ih tuži i zatraži zaštitu pred sudom. Božović misli da svako koga kleveće ne sme slučajno da ga tuži sudu i iskoristi svoja ustavna prava - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao da bi Božović, kao pravnik, trebalo više da veruje u sud i pravnu državu.

Ocenio je da je Božovićev današnji postupak direktan i nezakonit pritisak na pravosuđe i dodao da ga to ne čudi jer "Božović pripada stranci koja je u čuvenoj pravosudnoj reformi otpustila hiljade sudija i javnih tužilaca".

- Ne sporim pravo Božoviću da u javnim nastupima laže i kleveće ako veruje da će mu to doneti političku korist. Građani su takvu vrstu politikanstva prezreli pa je Božović na ovogodišnjim gradskim izborima doživeo fijasko pošto je osvojio tek nešto više od dva odsto ili 18 hiljada glasova. Niko mi neće oduzeti pravo da od Božovićevih laži i kleveta potražim zaštitu na sudu. Tu nikakvo lelekanje Božoviću neće pomoći - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    4. oktobar 2018 | 17:43

    Kako covek ima hrabrosti da se vredja coveka ko je ceo zivot u politici ? Stvarno nisu jasni.

  • Rale

    4. oktobar 2018 | 17:49

    Naravno da ih treba tuziti, pa neka na sudu iznesu sta imaju.

  • Jovo

    4. oktobar 2018 | 17:31

    Zakon važi za sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA