≫ 

Vučić danas u Sremskoj Mitrovici: Otvoren pogon italijanske kompanije, uskoro nova radna mesta za srpske radnike (FOTO)

"Labor Legno" je investicija vlasnika iz Italije koja se nalazi na lokaciji Rumski drum

  • 41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Sremskoj Mitrovici gde je prisustvovao otvaranju novog pogona italijanske fabrike "Lebor srb".

Kad mi kažu "ne želimo da menjamo granice", ja im odmah odgovorim: Ok, to znači da je Kosovo deo Srbije

Osim gostiju otvaranju tu su i ministar Branislav Nedimović, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i gradonačelnik Vladimir Sanader, vlasnik firme Patrisio Dei Tos i Luka Zaja, guverner italijanske regije Veneto.

Ministar Branislav Nedimović, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i gradonačelnik Vladimir Sanader, vlasnik firme Patrisio Dei Tos i Luka Zaja-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

- Ovo je važan i veliki dan, ne zato što otvaramo fabriku, već zbog toga što je ovo ono što smo želeli da pokažemo Srbiji. Dovešćemo mi u svaki kraj nekog velikog investitora, ali nama trebaju srpska preduzeća - poručio je predsednik Vučić i naglasio da moramo u budućnosti da pokrenemo drvnu industriju gde nismo ranije bili uspešni, ali moramo u budućnosti.

- Želimo što više ovakvih investitora, koji će svojim i primerom svoje porodici pokazati kako se radi. Mnogo toga možemo da naučimo od pokrajine Veneto, da nas nauče kako sami da podignemo preduzetnički duh i da se trudimo da budemo bogati kao sever Italije - poručio je predsednik.

- Posebno bih pohvalio saradnju Republičke Vlade sa Pokrajinskom Vladom i to je dobro. Ako radimo zajedno, možemo da dovodimo nove investitore. Rekli su mi mladi iz Sremske Mitrovice da lakše pronalaze posao, tako da najveći deo posla u Sremu smo obavili - rekao je Aleksandar Vučić i najavio da će se deonica auto-puta ka Sremskoj Mitrovici rekonstruisati do maja sledeće godine, kako bi posetioci firmama u Sremu mogli lakše da dolaze i kvalitetnijim putem.

On je poručio da će podsticati malo i srednje preduzetništvo u Srbiji, u svaki kraj će doći veliki investitori i time će smanjiti nezaposlenost.

Želimo što više ovakvih investitora, koji će svojim i primerom svoje porodici pokazati kako se radi-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

- Ko god dolazi iz Hrvatske u Srbiju vidi da smo pošli u rekonstrukciju asfalta koji je takav još od Titovog vremena, a biće kao pista. Hoću da se vidi kad ulazite u Srbiju, a biće gotovo do maja sledeće godine, da ulazite u bolju i uspešniju Srbiju! Svima želim dobar i uspešan rad, a imamo mi još mnogo posla u Vojvodini - zaključio je predsednik.

KO JE SPREČIO TELEKOMOVU KUPOVINU ALBANSKOG OPERATERA?

Na pitanje da li je istina da su albanski političari sprečili Telekom da otkupe albanskog operatera predsednik je rekao da je upoznat sa ponudom koju smo dali u Albaniji, ali da to nije bilo moguće.

- Ne želim do kraja da poverujem da srpske kompanije nisu dobro došle u Albaniju, ali čekaću da dobijem izveštaj. Telekom jeste dao najbolju ponudu, ali ipak nije mogao da kupi - prokomentarisao je predsednik.

Istakao je da bi tako nešto bilo nemoguće u Srbiji.

Telekom jeste dao najbolju ponudu, ali ipak nije mogao da kupi-Foto: A. Nalbantjan

Više detalja o tome možete pročitati OVDE.

RADNI DORUČAK VUČIĆA I GUVERNERA ITALIJE

Luka Zaja, guverner italijanske regije Veneto, koji je jutros imao radni doručak sa predsednikom Vučićem, podsetio je da u Srbiji posluje oko 600 italijanskih preduzeća, a mnoga su iz Veneta, pri čemu su tu imena kao što su Geoks, Kalcedonija, Beneton i drugi.

Luka Zaja, guverner italijanske regije Veneto-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

On je okupljenima rekao da mu je čast što je u Srbiji i naglasio da Srbi imaju sreću što im je Vučić predsednik, jer se bori za dovođenje novih investitora.

- Znam koliko mu je stalo i koliko govori o izazovima koje Srbija ima, ali i o poslovnom duhu koji mi imamo u regiji Veneto. Nadam se da će Srbija nastaviti tim putem koji je on zacrtao - poručio je novinarima.

FABRIKE OTVARA NOVA RADNA MESTA ZA SRPSKE RADNIKE

Vlasnik firme Patrisio Dei Tos zahvalio se predsedniku Srbije, ali i ostalim zvaničnicima i rekao da, kada je došao prvi put u Sremsku Mitrovicu, nije poznavao grad, ali je, kako kaže, shvatio da uz njihovo iskustvo, zajedno sa Srbijom, mogu da proizvode nešto što će se izvoziti u ceo svet.

- Ovo je primer kako i Srbija i Italija mogu da sarađuju. To je razmena gde obe zemlje mogu da budu pobednice. Danas fabrika zapošljava 33 radnika, svi su iz Srbije i imaju ugovore na neodređeno, a uskoro ćemo taj broj podići na 80 - rekao je on.

"Labor Srb" pripada italijanskoj korporaciji Labor – Legno S. P. A. koja je specijalizovana u proizvodnji podova od punog drveta i gotovih drvenih slojevitih podova-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

"Labor Srb" pripada italijanskoj korporaciji Labor – Legno S. P. A. koja je specijalizovana u proizvodnji podova od punog drveta i gotovih drvenih slojevitih podova.

Ova kompanija došla je kao investitor u našu državu 2015. godine i poslovala je na površini od 5.000 metara kvadratnih pokrivenog i 20.000 metara kvadratnih otvorenog prostora namenjenog za proizvodnju parketa, od obrade celih trupaca, preko dorezivanja i završne obrade do skladištenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dacc

    6. oktobar 2018 | 12:12

    Nikad više radnih mesta nego kako je ova vlast došla.BRAVO!

  • Ika

    6. oktobar 2018 | 11:45

    Moze da prica ko sta hoce ovaj covek radi vredno kao mrav i napredak se vidi samo napred

  • marija

    6. oktobar 2018 | 12:26

    Italija je znacajan poslovni partner i prijatelj nase drzave!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA