≫ 

Minut ćutanja za poginule u nesreći kod Jagodine: Početak sednice obeležio muk

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine

  • 2

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine, a današnju sednicu su započeli minutom ćutanja za stradale u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Jagodine.

Dačićev komentar na nabavku luksuznih sireva i bademovog mleka u Skupštini Srbije: Ništa od toga se ne nalazi na mom meniju

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, rekao je prvog dana rasprave u pojedinostima da je država obezbedila deo sredstava za zbrinjavanje opasnog otpada koji je pronađen u pojedinim opštinama.

Trivan je naveo da Srbija mora da ima kapacitete za preradu opasnog otpada, da postoje nove, čiste tehnologije, ali da se neće biti moguće raditi bez dogovora sa lokalnim samoupravama i građanima.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

On je dodao da bi to bilo dobro da se uradi, jer bi se na taj način uštedelo oko 20 miliona evra koliko se godišnje troši na zbrinjavanje opasnog otpada van zemlje.

Poslanici dela opozicije, koji se protive članstvu u EU, su tokom rasprave o amandmanima upitali kako će se trošiti sredstva iz IPARD fondova, imajući u vidu da je stvaranje uslova za korišćenje tog novca suština izmena i dopuna zakona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maku

    10. oktobar 2018 | 11:21

    Proglasite dan zalosti a ne samo minut cutanja sram vas bilo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA