I ja smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna! Dačić o provokaciji Komšića: Ako ne poštuje on nas, videće reakciju

Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva

  • 6

Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i, ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da će izazvati recipročnu reakciju, poručuje šef diplomatije Ivica Dačić povodom izjave Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

Nisam smeo majci na njen rođendan da javim za sestrin udes, presekao sam se! Dačić otkrio kako je saznao za saobraćajnu nesreću

Ministar spoljnih poslova Srbije primećuje da novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se, kaže, potrudio da provocira Srbiju izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država.

- I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna država kad to može i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH - rekao je Dačić za Tanjug.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva.

- BiH nije priznala Kosovo i, ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti - zaključio je Dačić.

Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je za Dojče vele da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni odluku o Kosovu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    11. oktobar 2018 | 10:57

    Такође и Истра може да буде самостална држава,што би за комшије био већи стрес од нашег са Косовом.

  • Nevena

    11. oktobar 2018 | 11:27

    Tako je Gospodine Dacicu !!! Mi u Republici Srpskoj smo sposobni sami o sebi da se brinemo, nista nam ne fali i zato ne vidim ni jedan jedini razog da Srbija ne koristi sva dozvoljena diplomatska sredstva da Srbima na Kosovu i Metohiji pomogne. Izdrzali smo mnogo gore, izdrzacemo i ovo sto nam doazi SRECNO I SVE NAJBOLJE !!!

  • ortodox Rs

    11. oktobar 2018 | 11:28

    Nije on hrvatskim glasovima izabran.U BiH hrvati nemaju predstavnika muskimani imaju 2 a mi jednog predstavnika.Na izborima je 85% hrvatskig naroda glasalo za Covica ali to nije bilo dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA