Stefanović poručio opoziciji: Za razliku od vas, mi ne pravimo razliku među žrtvama, rezrešićemo sva ubistva! (VIDEO)

Ministar je naveo da su na njegovo pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića poslanici opozicije napustili sednicu Odbora jer ''nisu želelli da slušaju imena tih ljudi''

  • 36

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se od početka godine u Beogradu dogodilo 17 ubistava sa elementima organizovanog kriminala i da je osam slučajeva do sada razrešeno.

Poslednje ubistvo zbog političkog stava u Srbiji se desilo za vreme DS-a: Oštar duel Božovića i Stefanovića na Odboru za bezbednost (VIDEO)

Stefanović ističe da aktuelna vlast, za razliku od prethodne, ne pravi razliku među žrtvama i da joj je važno da se razreši svako ubistvo.

On je rekao da policija sa Tužilaštvom intenzivno radi na rešavanju još nekoliko slučajeva ubistava u prestonici i da će, prema njegovom uverenju, biti razrešeni "relativno brzo".

Ministar je naveo da se u periodu od 2001. do 2012.godine dešavalo 250 ubistava godišnje, a da danas opozicija često, kaže, podmeće lažne podatke i iznosi tvrdnje da u Beogradu nije razrešeno nijedno ubistvo.

- Razrešeno je osam ubistava i to mnogo bolji rezultat nego ranije. Nije dobro kada se desi i jedno ubistvo, ali u njihovo vreme su ubijani vojnici, ljudi koji su imali drugačije političko mišljenje, ubijani su istraživački novinari -rekao je Stefanović za TV Pink.

On je kritikovao pojedine poslanike opozicije koji su, kako kaže, na pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića napustili jučerašnju sednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i tako pokazali da ''im njihova smrt nije važna jer nisu bili na njihovoj strani''.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Stefanović je kazao i da je odmah posle sednice jedan poslanik napisao tvit koji, kaže, nema nikakve veze sa istinom i koji je hteo da "iskrivi ono što je Stefanović rekao".

Ministar je naveo da su na njegovo pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića poslanici opozicije napustili sednicu Odbora jer ''nisu želelli da slušaju imena tih ljudi''.

- To je skandalozno. Za njih, očigledno, Pantić i Panić nisu dovoljno dobri jer nisu bili na njihovoj strani, pa im njihova smrt nije važna.

Stefanović je naglasio da je jednako užasno ubistvo i Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i da tu nema razlike.

- Niko nije rekao da mu je više žao jednog ili drugog. Za ljude u štabu Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i drugih to nije isto, oni neće da izgovore imena Pantića i Panića, a kad neko drugi izgovori oni napuštaju salu - kazao je Stefanović.

On je istakao da je aktuelna vlast otkrila ubice i Slavka Ćuruvije i Ranka Panića, a da je prethodna vlast godinama rukovodila bezbednosnim aparartom, ali da je ta ubistva nisu zanimala.

- Nisu našli za shodno da pronađu ubice tih ljudi, pa ni Slavka Shuruvije kojeg zloupotrebljavaju, ali ni drugih koji su očigledno za njih manje vredni - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    11. oktobar 2018 | 11:24

    Opozicija ne slusa ono sto ne zeli da cuje ... Pohvale za rad ministra Stefanovica .

  • iva

    11. oktobar 2018 | 11:16

    NE POSTOJE DVOSTRUKI ARŠINI, ŽRTVA SE MORA ZAŠTITITI.

  • Sanja

    11. oktobar 2018 | 11:32

    Naši organi bezbednosti za razliku od ranijih godina jako dobro rade, konačno se rasvetljavaju neka ubistva koja su godinama bila pod velom tajne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA