≫ 

Bolje je nekad prećutati, manje je štete u budućnosti. Svakako nisam srećan zbog takve izjave: Vučić o provokaciji Željka Komšića

Vučić je na pitanje o izjavi Komšića, koji je rekao da je za njega Kosovo nezavisno uprkos zvaničnoj politici Bosne i Hercegovine, rekao da nije previše srećan zbog nje

  • 15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kraljevu je danas odgovarao na novinarska pitanja nakon obilaska početka radova na novoj fabrici Leoni, gde je rekao da je mnogo srećan zbog brzog napretka radova, otvaranju novih radnih mesta i uspešnih investicija u zemlji.

Posle 30 godina Kraljevo dobija novu fabriku! Vučić prisustvuje početku gradnje novog "Leonija", građani hrlili da se fotografišu sa predsednikom (FOTO) (VIDEO)

Pored toga, Vučić je na pitanje o izjavi Željka Komšića, koji je rekao da je za njega Kosovo nezavisno uprkos zvaničnoj politici Bosne i Hercegovine, rekao da nije previše srećan zbog nje.

- Srbija želi dobru saradnju sa BiH i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem, kao i svuda u regionu i ja neću da koristim priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovaram na tvrdnje bilo kog jer želim na odgovoran način da pristupim odgovornoj izgradnji odnosa sa BiH, bolje je nekad prećutati, manje je štete u budućnosti. Svakako nisam srećan zbog takve izjave - rekao je Vučić.

Foto: Wikipedia/Official White House Photo by Lawrence Jackson

Vučić je takođe rekao da pred međunarodnom zajednicom sekund nije iskoristio na pominjanje Hrvatske ili Andreja Plenkovića, kako je premijer Hrvatske izjavio tamošnjim medijima.

- A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo, niti se njima bavio. Bićemo mi prijatelji vremenom, shvatiće Plenković to jednog dana - rekao je Vučić uz opasku da u suprotnom ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Foto: TANJUG/HINA/ Dario GRZELJ

Navodeći da ništa loše ne govori o Hrvatima i da nije primetio da se Srbija njima bavi, Vučić je rekao da mu se čini kao da su njega uvrstili među kandidate za neke naredne izbore u Hrvatskoj, jer ima više naslovnih strana od njihovih političara.

- Nekoliko puta sam im rekao da neću tamo da se kandidujem, da se ne sekiraju. Nek'' pričaju šta hoće za Srbiju, nikakav problem - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    11. oktobar 2018 | 14:05

    Neminovna je dobra saradnja sa BiH za bolju buducnost obe zemlje i mir u regionu!

  • Milica

    11. oktobar 2018 | 14:05

    Niko nije srećan zbog izjave Komšića, ali moramo imati dobru saradnju.

  • Maja

    11. oktobar 2018 | 13:58

    Komšićevu izjavu je bolje ne komentarisati, ako hoćemo zajedničku budućnost sa BiH!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA