Auto-put mira - apsolutni prioritet: Brnabić o početku gradnje saobraćajnice do Tirane (FOTO)

Kako je rekla, ceo koncept Topličkog kraja će se u potpunosti izmeniti kada budemo imali autoput kroz taj deo zemlje

  • 2

Sednica Vlade u Prokuplju je signal koliko će se u narednom periodu investirati u taj grad i ceo Toplički okrug, poručila je danas premijerka Ana Brnabić i izrazila nadu da će se u prvu fazu gradnje autoputa Niš - Priština - Tirana, deonicu od Niša do Pločnika, krenuti krajem naredne godine.

Vlada Srbije zaseda u Prokuplju: Dva posebna razloga za selidbu iz Beograda (FOTO)

Brnabić je, posle sednice vlade, rekla da je među tri strateška projekta za Prokuplje apsolutni prioritet Auto-put mira - Niš - Merdare - Priština -Tirana - Drač.

- Mi se nadamo da ćemo u prvu fazu Niš - Pločnik krenuti već krajem 2019. godine. Ministarka Zorana Mihajlović je prenela da je pre dva dva završen idejni projekat i nastavljamo da radimo na tome - rekla je Brnabić.

Brnabić na konferenciji posle sednice Vlade - Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic

Kako je rekla, ceo koncept Topličkog kraja će se u potpunosti izmeniti kada budemo imali autoput kroz taj deo zemlje.

Kao drugi važan projekat istakla je izgradnju industrijske zone, i najavila da će vlada naredne nedelje doneti zaključak kojim će 16 hektara zemljišta biti prebačeno na Grad Prokuplje.

Zatim će, kako je rekla, ministarstva privrede i finansija raditi na tome da se oko 490 miliona dinara iz budžeta opredeli za opremanje industrijske zone.

- A onda je na nama, da zajedno za lokalnom samoupravom dovodimo investitore i razvijamo domaće preduzetništvo - rekla je Brnabić.

Takođe, navela je da se radi na preseljenju Opšte bonice iz Doma zdravlja, a pokrenuta je prva faza tehničke dokumentacije za buduću zgradu od 30.000 kvadrata.

- Sa svim ovim ćemo staviti Prokuplje na mapu kao regionalni centar - rekla je Brnabić.

Premijerka je čestitala svim Topličanima dan oslobođenja Prokuplja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 13ratnik

    12. oktobar 2018 | 13:53

    Pa stvarno vise kako vas nije sramota,radite albancima autoput i vezete njima poslove,dok mi iz Sapca stojimo iza traktora,kombajna i ostalih prikljucnih masina,nama treba sat vremena do rumske raskrsnice, da li je to vama normalno?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA