Verovao je da će Zapad pritisnuti Srbiju da prizna Kosovo, ali je pukao! Tačijev savetnik iz SAD dao ostavku

Filips, inače direktor Programa za izgradnju mira i prava Instituta za studije ljudskih prava američkog Univerziteta Kolumbija, napisao je, kako se navodi, u obrazloženju ostavke, da je "radio za kosovsku nezavisnost 30 godina"

  • 5

Dejvid Filips koji je bio spoljnopolitički savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da ne želi da bude deo predloženog plana za podelu Kosova, piše danas "Koha ditore".

Prekini više sa tom pričom! Ovakav nastup Brnabić niko nije očekivao: Oštro odbrusila Tačiju

Filips, inače direktor Programa za izgradnju mira i prava Instituta za studije ljudskih prava američkog Univerziteta Kolumbija, napisao je, kako se navodi, u obrazloženju ostavke, da je "radio za kosovsku nezavisnost 30 godina".

Dejvid Filips - Printskrin: Youtube/Carnegie Council for Ethics in International Affairs

Objašnjava da je prihvatio da radi za kosovsku vladu kao savetnik za dijalog Beograda i Prištine, jer je verovao da može da se postigne dogovor koji će između ostalog povećati pritisak međunarodne zajednice na Srbiju da prizna Kosovo "u okviru sadašnsjih granica".

- Neki ljudi u kosovskim institucijama idu drugim putem. Pristaju na korekciju granica dajući teritoriju Srbiji. Mislim da je podela ili korekcija granica loš dogovor koji neće normalizovati odnose između Srbije i Kosova - naveo je on.

On upozorava i da bi korekcija granica bila potencijalno opasna i da bi mogla da dovede do nasilja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    12. oktobar 2018 | 15:36

    I ja sam hteo da dam ostavku kad je raskidana Juga...ali sam ostao da gledam kako ce ista mecka da stane i pred vase dvoriste! I evo,stala je!!!

  • Тодорић

    12. oktobar 2018 | 20:58

    Боже,30 година!!! Па он је ровашио по нашој држави десет година пре рата!10 година !!!Ко беше тада председник Србије,1989?Аууууу...

  • Srpski inat

    12. oktobar 2018 | 20:49

    Probo pa se usro. Hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA