Odloženo glasanje o rezoluciji o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine: U kosovskoj skupštini opet bez kvoruma

Naredna sednica je zakazana za četvrtak, kada će se na dnevnom redu naći, kako je najavljeno, i vladini predlozi zakona o transformaciji KBS u oružane snage

  • 0

Kosovska skupština skinula je sa dnevnog reda današnje sednice rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Brutalno krše dogovor! Albanski poslanici pored Kosova dodali reč "republika": Srpska lista odlučno protiv

To je, kako su preneli prištinski mediji, učinjeno nakon zahteva poslanika SPD Visara Imerija, koji je zatražio odlaganje glasanja o nacrtu rezolucije.

- Želeli smo da sednemo zajedno i pokušamo barem da približimo stavove o toj rezoluciji - rekao je Imeri i sugerisao da se najpre održi sastanak šefova svih parlamentarnih gupa radi razgovora na tu temu.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji više puta do sada je pokušao da sazove sastanak predstavnika vlasti i opozicije kako b postigli jedinstvo o toj rezoluciji, ali bez uspeha.

Te sastanke su bojkotovali najuticajnij opozicioni Demokratski savez Kosova, koji insistira na raspisivanju vanrednih parlamentarnih izboa, i Samoopredeljenje.

Inače, današnja sednica kosovskog parlamenta prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a naredna je zakazana za četvrtak, kada će se na dnevnom redu naći, kako je najavljeno, i vladini predlozi zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA