≫ 

Kosovo jeste takozvano, a Srbija nije kolonija: Vulin odgovorio ambasadoru SAD Skatu

Kako se podseća u saopštenju, Skat je ranije danas, na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da "kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja"

  • 70

Ministar odbrane Aleksadar Vulin danas je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo "nezavisna država", rekao da je Kajl Skat, "u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo".

Kajl Skat usred Vlade Srbije: Kosovo je suverena zemlja

- Žao mi je što ambasador Skat svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa - rekao je Vulin.

Kako se podseća u saopštenju, Skat je ranije danas, na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da "kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

- Ambasador Skat je, u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. A da Kosovo jeste takozvano i da nije država govori i činjenica da nije članica UN. Ili je, možda, ambasador Skot počeo da govori i misli i u ime Ujedinjenih nacija. Za takvu bahatost naš narod kaže - što je tikva praznija to je bezobraznija - rekao je ministar Vulin.

VIDEO: Ne samo prva i druga postojalo je ravno pet kosovskih bitaka

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    16. oktobar 2018 | 09:58

    Bravo ministre Vulin, on pokusava sa ovom pricom pa ako mu prodje. Da nije Vas i premijerke pomislio bih da Vladu bas briga za KiM? Srecno u daljem radu na celu sa predsednikom Vucicem !!!

  • Mršza ameriku

    15. oktobar 2018 | 20:29

    Izbacite te ga iz Srbije!

  • Gaga

    15. oktobar 2018 | 20:36

    Provocira nas u nasoj zemlji ... Lepo mu je Vulin odgovorio ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA