Mihajlović 24 sata kasnije reagovala na Skatovu izjavu o "suverenom Kosovu"

- Za razliku od SAD koji su glavni sponzor kosovske nezavisnosti, Srbija ne priznaje, niti će priznati nezavisnost Kosova - izjavila je Zorana Mihajlović

  • 7

Potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović reagovala je danas na izjavu ambasadora SAD, Kajla Skata, da je Kosovo suverena, a ne takozvana država, poručivši da Kosovo nije i neće biti nezavisna država i da takav stav Srbije podržava više od polovine sveta.

Nisi ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare: Vučić o Skatovoj izjavi da je Kosovo suverena država

Na izjavu američkog diplomate reagovao je ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenom da bi bilo lepo da je Kajl Skot pokazao malo više poštovanja za zemlju koja mu je domaćin, ali i da je predstavnik vlade koji je prisustvovao tom događaju trebalo da reaguje.

Mihajlović je reagovala danas, pisanom izjavom dostavljenom medijima dan nakon što je ambasador Skot to izjavio u Vladi Srbije.

Potpredsednica vlade je istakla da “za razliku od SAD koji su glavni sponzor kosovske nezavisnosti, Srbija ne priznaje, niti će priznati nezavisnost Kosova”.

- Ali, ono što Srbija danas, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokušava, jeste da dođe do trajnog, kompromisnog rešenja za Kosovo, kako bi se sačuvao mir u regionu, i koje će omogućiti miran život za Srbe i Albance - kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica vlade je istakla da “za razliku od SAD koji su glavni sponzor kosovske nezavisnosti, Srbija ne priznaje, niti će priznati nezavisnost Kosova-Foto: Marko Jovanović

Dodala je da do takvog rešenja može da dođe samo ekonomski jaka, u svetu ugledna, nezavisna i samostalna Srbija.

- Zato Srbija danas, ekonomski, i naročito u oblasti infrastrukture, sarađuje sa kompanijama iz Rusije, Kine, ali i iz SAD i zemalja Evropske Unije, jer je strateški put Srbije punopravno članstvo u EU. Srbija je mala zemlja kojoj treba mnogo prijatelja i potrebni su nam njihova znanja i nove tehnologije kako bismo od Srbije napravili što bolje mesto za život naših građana - kaže Mihajlovićeva, saopšeno je iz njenog kabineta.

Podsetimo, ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat je izjavio je da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

- Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu - rekao je američki diplomata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    16. oktobar 2018 | 11:46

    Samo si cekala 24 sata da odgovoris...

  • Samos

    16. oktobar 2018 | 12:39

    Dokle će te da dozvolite da ambasadori kroje srbiji politiku i sudbinu i budućnost našim decama

  • Aragorn

    16. oktobar 2018 | 12:07

    Uvek sam se pitao zasto ako je srbija toliko ekonomski jaka i stabilna, saradjuje sa svima, zasto srbija ne otvori ni jednu fabriku npr u nemackoj ? Kini ? :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA