Ako neko nazove Kosovo državom, sastanak se prekida i taj napušta Vladu Srbije: Brnabić oštro reagovala na izjavu američkog diplomate

- To je neprimereno, ne samo u diplomatiji, već predstavlja i nepoštovanje domaćina - izjavila je Ana Brnabić

  • 63

Premijerka Ana Brnabić smatra da je ministar Aleksandar Vulin adekvatno reagovao na izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skata da je Kosovo "nezavisna država" i dodala da je ta izjava skandalozna i neprimerena.

Nisi ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare: Vučić o Skatovoj izjavi da je Kosovo suverena država

- To je neprimereno, ne samo u diplomatiji, već predstavlja i nepoštovanje domaćina, budući da je data u zgradi Vlade Srbije - rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska fabrike "Filip Moris" u Nišu.

Premijerka je navela da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna "da ako neko nazove Kosovo državom ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta vladu".

- Da nakon toga dođe i to izjavi, to je krajnje neprimereno - navela je premijerka.

Premijerka je navela da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna "da ako neko nazove Kosovo državom ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta vladu"-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je ponovila da ne treba da se dovodi u pitanje reakcija ministra Vulina, već sama izjava Kajla Skota.

Ministar odbrane Aleksadar Vulin juče je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo "nezavisna država", rekao da je Kajl Skot, "zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo".

- Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa - rekao je Vulin.

Skot je ranije na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da "kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA