≫ 

Telegraf saznaje: Enver Hodžaj ipak ne dolazi u Beograd, ništa od njegovog učešća na Beogradskom bezbednosnom forumu

On je ranije pozvan da kao panelista učestvuje na osmom po redu Beogradskom bezbednosnom forumu pod nazivom „Zajedništvom do odgovora na novu normalnost“ u hotelu Hajat

  • 11

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj neće prisustvovati Beogradskom bezbednosnom forumu koji se u srpskoj prestonici održava od 17 do 19. oktobra, saznaje Telegraf.

OVO JE PRAVA ISTINA: Koliko srpski vojnici vežbaju sa NATO, a koliko sa Rusima

On je ranije pozvan da kao panelista učestvuje na osmom po redu Beogradskom bezbednosnom forumu pod nazivom „Zajedništvom do odgovora na novu normalnost“ u hotelu Hajat.

- U slučaju da odlučim da prihvatim poziv ne očekujem bilo kakve prepreke za posetu Beogradu - ranije je on izjavio prištinskoj televiziji "Klan Kosova".

Učesnici diskusija na osmom Beogradskom bezbednosnom forumu ponudiće odgovore na ključna pitanja - gde se region, Evropa i svet nalaze i kuda se kreću u ovom dobu „nove normalnosti" i kako ostvariti napredak za sve u nepredvidivoj budućnosti.

Forum će i ove godine biti otvoren akademskim događajem na temu Koliko su odgovori EU na krize u okruženju prilagođeni specifičnostima konflikata, koji okuplja mlade i perspektivne istraživače. Tokom tri dana ova međunarodna konferencija će u Beogradu ugostiti 111 govornika i više od 700 učesnika iz naše zemlje i više od 30 zemalja regiona i sveta, na ukupno 20 panela i sesija.

Forum ranijih godina Foto: Tanjug/Zoran Zestić

Na forumu će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Austrije Aleksander van der Belen, premijeri Srbije i Makedonije Ana Brnabić i Zoran Zaev, zamenici ministara spoljnih poslova Italje i Češke Emanuela Del Re i David Koneški, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer i mnogi drugi.

Forum organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

VIDEO: Ovako je izgledala Vučićeva poslednja poseta Kosovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA