≫ 

Pršti u Skupštini! Šešelj traži smenu Mihajlović i vređa: Ne volim alapače! Vicepremijeka odgovara: Ne mogu i ne želim da Vas prevaspitavam (VIDEO)

Sukob lidera radikala i potpredsednice Vlade

  • 5

Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj zatražio je od parlamenta da danas raspravlja o smeni potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović zbog toga što je navodno bez odluke vlade potpisala memorandum o saradnji za gradnju autoputa Preljina - Pojate sa američkom kompanijom Behtel, što je Mihajlović u raspravi demanatovala.

Brže i lakše uklanjanje bespravnih objekata: Mihajlović u Skupštini najavila velike promene

Šešelj je rekao da je očekivao da će vlada promeniti predloženi dnevni red u skupštini i da se razgovara o smeni Mihajlović, između ostalog zato jer nije reagovala na izjavu američkog ambasadora Kajla Skata da je Kosovo nezavisna i suverena država.

Nije glavni problem u tome, kaže Šešelj, što posle skandala pre dva dana sa ambasadorom SAD nije odmah reagovala.

- Smena je jedino logično i racionalno rešenje, spasavajuće za ovu vladu, jer što duže vlada trpi ovu ministarku, biće u sve težoj situaciji - kazao je Šešelj.

Ona je, kaže, odćutala, jer neće ''gazdi da skače u oči i da mu se javno suprotstavlja".

Šešelj u Skupštini - Printskrin: Radikali u Skupštini

Šešelj je istakao da je za gradnju tzv. Moravskog koridora morao da se raspiše tender i postavio pitanje da li je ta izgradnja mogla da bude jeftinija od 800 miliona evra.

Ministarki je prebacio da nije mogla da sprovede rušenje nelegalne vikendice sinova Tomislava Nikolića.

- Ne volim alapače koje misle da su sve i svja -  rekao je Šešelj, a tokom rasprave je jednoj poslanici dobacio da "obrije brkove, pa da onda dođe na sednicu", a predsedavajući sednicom Veroljub Arsić je onda rekao poslanici DS Gordani Čomić da mora da bude spremna na reakciju ako dobacuje.

Mihajlović je u odgovoru demantovala Šešelja ističući da je Vlada Srbije 4. oktobra donela odluku o potisivanju memoranduma sa Behtelom i dala joj ovlašćenje da ga potpiše u ponedeljak.

- Nama je taj autoput poteban za centralnu Srbiju. Vas ne želim, niti mogu da prevaspitavam - istakla je potpredsednica Vlade Srbije.

Mihajlović u Skupštini - Printskrin: Youtube/ParlamentSrbija

Mihajlović je rekla da je sa ambasadorm SAD Kajlom Skotom, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra trgovine SAD Vilbura Rosa, potpisala 6. septembra Memorandum o razumevanju izmedu Srbije i SAD u oblasti infrastrukture. Minsitarka je istakla da Srbija u infrastrukturnim projektima sarađuje i sa drugim zemljama, Kinom, Rusijom, Azerbejdžanom navodeći da smo previše mali da bi odbijali saradnju i da sarađujemo i sa američkim kompanijama.

Navela je da su domaće komapnije uključene u sve projekte.

Kada je reč o ceni za gradnju Moravskog koridora, Mihajlović je objasnila da je prilikom potpisivanja memoranduma sa Behtelom izneta samo maksimalna procenjena vrednost tog projekta i da ona nije obavezujuća pošto je reč o memorandumu, a ne ugovoru o kojem će se izjašnjavati vlada.

- Vlada će svakako prihvatiti cenu i uslove finansiranja, jer o tome ne odlučuje jedan ministar već cela vlada - kazala je Mihajlović i dodala da se kada je Šešelj bio u Vladi Srbije nije ništa gradilo, ''već su padale bombe''.

- Tako da nemojte da nam govorite šta treba da radimo - poručila je Mihajlović Šešelju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA