≫ 

U Hrvatskoj je poželjno vređati i pretiti Srbima: Česti napadi na učenike Srpske pravoslavne gimnazije u Zagrebu

Učenici te gimnazije stalno doživljavaju pretnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja - upozorio je Milošević u hrvatskom saboru

  • 3

Poslanik u hrvatskom parlamentu iz Samostalne demokratske stranke Srba (SDSS), Boris Milošević, izjavio je danas da se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno vređati i pretiti Srbima, što se predstavlja kako nekakav rodoljubivi čin i u tom kontekstu je upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opšte gimnazije u Zagrebu.

Albanci ne daju da slavimo Vidovdan na Kosovu! Skandalozna odluka parlamenta u Prištini

- Pre desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opšte gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju pretnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja - upozorio je Milošević u hrvatskom saboru.

Podsetio je da je tu gimnaciju čuvala i policija.

- Učenici i profesori škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su deca koja dolaze iz cele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosečnog životnog standarda - kazao je Milošević, preneo je portal Index.

U proleće su, podsetio je, posetili sabor.

- Bili su na galeriji sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gde se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, uprkos tome što im se događa i stigma koju nose na plećima - rekao je Milošević, koji je nedavno bio zajedno sa predsednikom SDSS, Miloradom Pupovcem, kada je na zagrebačkoj pijaci pogođen hrpom hrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaa

    17. oktobar 2018 | 18:36

    Ustaša ostaje ustaša

  • Nes

    17. oktobar 2018 | 18:43

    Cime se pametan stidi , budala se ponosi , ili budale se ponose.

  • Alfi

    18. oktobar 2018 | 00:51

    Pa sad ih je ostala šačica u 'rvackoj zato se i ponašaju tako jadno,fsšizsm je boles'...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA