≫ 

Palma ugostio delegaciju iz Egipta: 25 privrednika, guverner Crvenog mora i dvojica ministara na prijemu kod Markovića (FOTO)

Ministar Dačić je rekao da prijateljstvo Egipta i Srbije datira još iz vremena Tita i Nasera i da Srbija očekuje veliku podršku Egipta u međunarodnim institucijama

  • 1

U glavni grad Srbije sinoć je doputovala privredna delegacija iz Egipta koju predvodi guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah. Njih je na aerodromu sačekao domaćin Dragan Marković Palma.

Po dolasku u Beograd organizovan je prijem za delegaciju iz Egipta, na kojem su pored predsednika Skupštine Grada Jagodine i predsednika Jedinstvene Srbije Palme, prisustvovali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i 25 privrednika iz Egipta.

Marković je kao domaćin pozdravio goste, zahvalio se na dobrom prijemu i uspešno organizovanoj poseti srpske delegacije Egiptu, koja je na njegovu inicijativu u novembru prošle godine posetila ovu zemlju.

Foto: Palma plus

Marković je rekao da očekuje da privredna delegacija iz Egipta, koja će u Srbiji boraviti nekoliko dana u Srbiji, izraziti potrebu za proizvodima iz Srbije koje je Egipat do sada uvozio iz drugih zemalja.

Ministar Dačić je rekao da prijateljstvo Egipta i Srbije datira još iz vremena Tita i Nasera i da Srbija očekuje veliku podršku Egipta u međunarodnim institucijama.

Foto: Palma plus

- Egipat je veoma važan prijatelj Srbije, jer je najuticajnija država na Bliskom istoku. U to sam mogao da se uverim tokom svojih poseta Egiptu - izjavio je ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Za vreme boravka egipatske delegacije predviđeno je više sastanaka, privrednih i kulturnih manifestacija, kao što je otvaranje Izložbe istorijskih dokumenata vezanih za saradnju Srbije i Egipta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA