Pomoćnik ministra "probao magične pečurke u Loznici"!

Sa novoimenovanim pomoćnikom ministra kulture i informisanja za sektor informisanja i medija, Draganom Kolarevićem, neko se grubo poigrao menjajući mu biografiju na Vikipediji

  • 0

Novoimenovani pomoćnik ministra kulture i informisanja za sektor informisanja i medija Dragan Kolarević široj javnosti je poznat po tome što je u vreme kriznih 90-ih bio novinar i urednik informativnog programa i urednik TV "Dnevnika", a na sajtu Vikipedija se neko grubo našalio s njim i ubacio "pomalo neobične" detalje u njegovu biografiju.

Naime, tamo piše da novi pomoćnik za medije deluje u "klokotrizmu i jedan je od šamana klokotrističke zajednice", i da je "magične pečurke prvi put je probao na jednom polju blizu Loznice, misleći da su u pitanju one pečurke iz crtaća."

Ne zna se ko je autor prepravljenje biografije, niti kada će je administratori Vikipedije skinuti, ali mi vam prenosimo deo.

- Dragan Kolarević je rođen u Ljigu 2. jula 1954. godine. Roditelji, otac Spasoje i majka Stana, bili su učitelji. Osnovnu školu je završio u Slavkovici i Ljigu, gimnaziju u Ljigu, Filološki fakultet u Beogradu. Magične pečurke prvi put je probao na jednom polju blizu Loznice, misleći da su u pitanju "one pečurke iz crtaća" koji je dan pre toga video u ljiškom bioskopu (osnovano se sumnja da je reč o Diznijevom crtanom filmu Fantazija).

Pošto mu se ukazao duh Sveklokana (alt. Cveklokan), torbar-majke-oca vascele prirode, objavljivao je u književnim listovima i časopisima, radio je povremeno u osnovnim i srednjim školama, bio je urednik tribine u Klubu mladih pisaca Doma omladine Beograda. Poezija i proza su mu uvršetene u više antologija. U TV "Beograd" počeo je da radi 1986. godine - stoji u prepravljenoj biografiji novog savetnika ministra kulture.

Još se ne zna se ko je "prepravio" njegovu biografiju na Vikipediji, niti kada će je administratori tog sajta skloniti.

(I. M. / Izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA