Vučić: Ispunićemo obaveze koje je preuzela bivša Vlada

Na kraju posete Nemačkoj, gde je istakao da ne možemo da priznamo Kosovo, prvi potpredsednik Vlade ocenio je da smo mi mala zemlja ponosnog naroda i da smemo sebi da dozvolimo da izgubimo najmanje što moramo

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas na kraju posete Berlinu da je nemačkim zvaničnicima ponovio da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova, a da će biti ispunjeno sve što je prihvatila prethodna Vlada.

 

- I ovde sam rekao da mi ne možemo da priznamo nezavisnost Kosova, ali da postoje obaveze koje je preuzela ranija Vlada Srbije i koje smo mi kao pripadnici istog državnog aparata dužni da ostvarimo - rekao je Vučić za B92.

 

On je naveo i da je sa nemačkim zvaničnicima razgovarao i o nastavku evropskih integracija Srbije i da su jasne stvari koje moramo da učinimo da bi dobili datum otpočinjanja pregovora.

 

Oni znaju, kako je rekao, šta je ono što mi ne možemo da ispunimo i to smatraju našim obavezama, a mi nazivamo uslovima.

 

- Mislim da tu nema više velikih dilema i poseta nemačkih zvaničnika će biti još jedan signal više koji će to potvrditi - rekao je Vučić.

 

Upitan za današnju posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Rusiji, Vučić je odgovorio da su i Nemačka i Rusija veoma važne za Srbiju.

 

- Mi smo, kao što sam ovde rekao, mala zemlja ponosnog naroda i mi moramo da obezbedimo najviše što možemo za naš narod i izgubimo najmanje što moramo - rekao je on.

 

Vučić je dodao i da se u skladu sa tim i ponašamo: "Naš put je put u EU, sa svima želimo najbolje moguću saradnju, Rusija je prijatelj Srbiji i tu se ništa neće menjati".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    11. septembar 2012 | 22:20

    Da se pozajme pare i da se uloze u poljoprivredu i fabrike... Briga nas za EU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA