Dačić susretom s Bevandom započeo posetu Sarajevu

Tokom dvodnevne posete BiH, srpski premijer će učestvovati na trojnom sastanku ministara unutrašnjih poslova, a tema će biti uspostavljanje centra za prekograničnu saradnju u Trebinju

  • 0

Srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić započeo je danas susretom s predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom dvodnevnu posetu Sarajevu, tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i učestvovati na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji.

Popodne Dačić će učestvovati na trilateralnom sastanku s ministrima unutrašnjih poslova BiH i Crne Gore, Sadikom Ahmetovićem i Ivanom Brajovićem, a u centru pažnje biće unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti, posebno u oblasti borbe protiv prekograničnog kriminala.

Kako navode sarajevski mediji, tema sastanka biće i uspostavljanje zajedničkog centra tri države za prekograničnu saradnju u Trebinju. Dačić će u četvrtak učestvovati na Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje - izazovi u svetu kibernetičke infrastrukture".

On će razgovarati i s predsednikom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsedništva Nikolom Radmanovićem i Željkom Komšićem, a imaće i odvojeni susret sa ministrom inostranih poslova BIH i potpredsednikom Saveta ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Ranije danas, u intervjuu tamošnjim medijima, Dačić je poručio da BiH ne bi trebalo da prizna nezavisnost Kosova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA