Vučić: Stefanović potpisao sporazum o prelazima

Na to ste stavili paraf i to na svaku stranicu tog sporazuma, a onda, pošto su bili izbori odlučili ste da ne sprovodite. Ali, mi smo ista država i ova Vlada će, ni kriva ni dužna, mora da sve sprovede u delo - istakao je Vučić

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bivši šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović stavio paraf na sve stranice sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima postignutog u dijalogu Beograda i Prištine, i istakao da je to jedan od najvećih problema sa kojima se nova Vlada suočava kada je reč o dijalogu.

 

Vučić je u Skupštini Srbije, polemišući sa Stefanovićem, koji je odbacio da paraf ima ikakvu pravnu snagu, istakao da je integrisano upravljanje carinom problem zbog koga se noćima ne spava.

 

- Na to ste stavili paraf i to na svaku stranicu tog sporazuma, a onda, pošto su bili izbori, odlučili ste da ne sprovodite. Ali, mi smo ista država i ova Vlada će, ni kriva ni dužna, morati da sve sprovede u delo - istakao je Vučić.

 

Vučić je naveo i da Stefanovića ne smatra lično odgovornim i poručio mu da njegov paraf nije ni bio potreban, jer ono što je dogovoreno predstavlja međunarodno pravni ugovor za Srbiju.

 

Stefanović je, reagujući na Vučićeve navode, istakao da bi on kao pravnik trebalo da zna šta je paraf, a šta potpis i objasnio da njegov paraf na tom sporazumu samo potvrđuje istinitost teksta ispod koga se nalazi.

 

- Pored mog parafa ne stoji nijedan drugi, zato što on samo potvrđuje istinitost sadržaja. Ja da potpišem nisam imao ovlašćenje, a to će Vlada Srbije sada morati da uradi - kazao je Stefanović.

 

On je naveo da nova Vlada, ukoliko se ne slaže sa dogovorima iz Brisela, ne mora ni da ih sprovodi, ali da to ne čini jer zna da su oni najbolji za Srbiju.

 

Ako mislite da je loše - sve poništite i bacite, vaši glasači će da aplaudiraju, ali i vi znate da su oni najbolji za Srbiju, a znate i šta nas čeka od ove tačke pa ubuduće - kazao je Stefanović.

 

(I. M. / Izvor: Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA