Nikolić sa Ban Ki munom: Odnose sa Prištinom rešavati mirnim putem!

Predsednik Srbije započeo je, u sedištu Ujednjenih nacija, seriju sastanaka susretom sa predsednikom Kipra ali i sa generalnim sekretarom UN

  • 0

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da odnosi Beograda i Prištine treba rešavati mirnim putem i konstruktivnim dijalogom.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić započeo je seriju bilateralnih sastanaka u sedištu UN u Njujorku susretom s predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofijasom.

 

Kako je rečeno, susret s predsednikom Kipra je protekao u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, uz inicijativu da se tradicionalno dobri odnosi još više unaprede, naročito na ekonomskom planu.

 

Predsednik Srbije je informisao svog sagovornika o naporima koje čini Srbija u cilju prevazilaženja ekonomske krize, uz poseban akcenat na borbi protiv korupcije.

 

Što se tiče situacije na Kosovu, Nikolić je istakao da Srbija ne odstupa od teritorijalne celovitosti.

 

Kiparski predsednik je rekao da prijateljstvo dve zemlje nije ničim ograničeno niti uslovljeno. Dvojica lidera saglasila su se i da se saradnja nastavi na svim poljima.

 

 

 

Nikolić će zatim prisustvovati prijemu koji u hotelu Valdorf Astorija priređuje američki predsednik Barak Obama za šefove država i vlada članica UN, koji učestvuju u zasedanju Generalne skupštine UN.

 

Visoka debata GS UN, koja je ujedno i centralni događaj zasedanja koje se svake godine održava u septembru, počinje sutra, a predsednik Nikolić će imati zapaženu ulogu. On će se svetskim državnicima obratiti kao treći govornik, odmah nakon što izlaganje završi predsednik SAD Obama.

 

Generalnu skupštinu UN će otvoriti predsedavajuci Vuk Jeremić.

 

(D. Z. / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA