Hrvatska firma čisti kasetne bombe na Kopaoniku!

Nakon skorašnjih incidenata u kojima su stradala tri srpska vojnika, čišćenje kasetnih bombi na Pančićevom vrhu preuzela hrvatska firma "DOK-ING razminiranje"

  • 0

Nakon tri nastradala pripadnika Vojske Srbije koji su radili na čišćenju terena od eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO bombardovanja 1999. godine, čišćenje kasetnih bombi na lokaciji "Suvo rudište 2" na Kopaoniku preuzela je hrvatska firma "DOK-ING razminiranje".

Direktor ove firme Josip Tuličić kaže da su posao dobili na međunarodnom tenderu u Ljubljani na kome je bilo više od 20 ponuđača a da je jedna od njih bila i beogradska firma "PCI inženjering" koja je dobila lokaciju "Suvo rudište 1".

- Nema tu ništa čudno, "DOK-ING" je jedna od najvećih firmi u regionu koja se bavi ovim poslom, a sa Srbijom još od 2005. imamo dobra iskustva i odličnu saradnju. Inače, među zaposlenima je najviše Srba, negde oko 70 odsto, ali ima i Bosanaca, Hrvata. Ali to je nebitno, najvažnije je da se posao obavi profesionalno, odgovorno i sigurno - kaže Tuličić.

I vlasnik kompanije Miljenko Pirčić potvrđuje da njegova firma već dugi niz godina radi u Srbiji.

- Naša ponuda je prošla, ali to ne znači da vi u Srbiji nemate dobre i pouzdane firme. Na nesreću, u poslednje vreme dogodile su se tragedije na ovom području, a mi smo angažovali iskusne deminere i najsavremeniju opremu za detekciju kasetne municije i zato smo dobili posao. Nadam se da će sve proći u najboljem redu - poručuje Pirčić.

(M. Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA