VLASI NA SKADARLIJI: Pio sam srpsku šljivovicu i čašćavao muzikante sa 1.000 dinara!

- Ja sam veseljak čovek, volim kafane, ali, koliko se sećam, nisam pevao "Vidovdan", kaže savetnik kosovskog premijera koji dodaje da u boemsku četvrt ide preko četrdeset godina i da jedva čeka da dođe ponovo

  • 0

Azem Vlasi, bivši kosovski funkcioner, povodom fotografija na kojima se vidi kako, poput pravog boema, uživa u mezetluku i muzici u beogradskoj Skadarliji, za Telegraf kaže da mu je kafana "Tri šešira" omiljeno mesto za provod kada dođe u srpsku prestonicu. On ne smatra da ima ičeg lošeg u tome da se "čovek opusti i razveseli u kafani".

- Ceo dan sam bio na konferenciji za "Mir i rešavanje krize", vredno smo radili. I kada je došlo veče, red je bio da se malo opustimo. "Tri šešira" je uvek odličan izbor. Pilo se, pevalo, uživalo, šta vam više treba, ja sam veseljak čovek - ističe bivši kosovski funkcioner.

Vlasi kaže da u Skadarliju ide preko četrdeset godina, i da ceo repertoar zna napamet. Međutim, dodaje i to da, "koliko se seća", nije pevao "Vidovdan", kako su mediji pisali, već mu je izbor bio nešto drugačiji.

- "Snijeg pade na behar, na voće, neka ljubi ko god koga hoće, ako neće, nek se ne nameće..." - zapevao je Vlasi u slušalicu novinarki Telegrafa i dodao da su mu muzikanti tu pesmu odsvirali na uvce, zbog čega ih je častio sa 1.000 dinara - dodaje Vlasi.

On kaže da je te večeri naručivao još mnogo pesama, poput "Ah, meraka u večeri rane", i da se odlično proveo:

- Svirači šetaju od stola do stola, narod se veseli i peva stare kosovske pesme, uz koje je i sam uživao. Naravno, pio sam srpsku šljivovicu, popularnu "žutu osu", koje ima i u Prištini ali - jedna je Skadarlija! - zaključuje uz smeh Azem Vlasi, inače aktuelni savetnik kosovskog premijera Hašima Tačija.

(M. Lazić / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA