Mrkonjić traži oslobađanje Šešelja

Ministar traži "hitno" puštanje lidera radikala na slobodu, jer misli da bi Šešelj mogao da završi kao Slobodan Milošević

  • 0

Ministar i potpredsednik Socijalisticcke partije Srbije Milutin Mrkonjić zatražio je "hitno" oslobađanje lidera radikala Vojislava Šešelja. Mrkonjić smatra da će, u suprotnom, Šešelj završiti kao Slobodan Milošević.

- Kao čovek, kao potpredsednik jedne od partija na vlasti, kao jedan od ministara u Vladi Republike Srbije tražim da se hitno oslobodi dr Vojislav Šešelj i da mu se omogući odgova­rajuće lečenje, inače će završiti kao Slobodan Milošević, ne­vina žrtva Haškog tribunala, rekao je Mrkonjić u saopštenju.

Mrkonjić nije zadovoljan odnosom države prema ovom haškom optuženiku. - Dok očigledno teško bolesnog dr Vojislava Šešelja tamničari takoreći svakodnevno šetaju od Haškog kazamata do bol­nice i natrag, naša država ćuti, za razliku od mnogih humanih ljudi iz celog sveta koji se javljaju porodici, koji se ne mire sa ovim nepravednim višegodišnjim utamničenjem predsednika Radikalne stranke.

Tribunal vođi SRS sudi po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-93. Suđenje traje od novembra 2007, a završne reči zakazane su za početak marta.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA