Đelić: Očekujem pobedu Dragana Đilasa

- DS mora da ojača, da se odluke donose kolegijalno i da se napreduje na osnovu zasluga, a ne bliskosti i drugovanja. Mi nismo u DS da bismo se družili, okumili, već da bismo odradili veliki posao za građane - kaže Božidar Đelić

  • 1

Član Predsedništva Demokratske stranke Božidar Đelić kaže da očekuje da više od 100 odbora predloži Dragana Đilasa za predsednika.

- Vreme će tek pokazati ogroman doprinos i istorijske zasluge Borisa Tadića ne samo za Srbiju nego za ceo region. Ali, naši glasači su poslali jasnu poruku da žele da se stvari menjaju i u Srbiji i unutar DS, a verujem da će neophodne promene brže i bolje sprovoditi Đilas nego drugi kandidati - rekao je Đelić.

On kaže da se nada tome da će Đilas prihvatiti da predvodi "sve nas koji želimo dubinske reforme i timski rad unutar stranke".

Đelić ističe i da članovi i simpatizeri DS moraju da imaju mnogo direktniji upliv u ono što se dešava na višim nivoima.

- Moramo uspostaviti istinsku decentralizaciju. Očekujem da nas u mnogo većoj meri krasi timski rad kroz organe stranke, a ne kroz uticaj ljudi koji nisu prošli demokratsku proveru stranke ili, još bolje, izbora - rekao je on.

Đelić kaže da u DS mora da se ojača odgovornost i meritokratija. Da se odluke donose kolegijalno i da se napreduje na osnovu zasluga, a ne bliskosti i drugovanja. "Mi nismo u DS da bismo se družili, okumili, već da bismo odradili veliki posao za građane".

- Osvetništva ne sme i neće biti. Ali, moramo da vratimo duh koji je Zoran Đinđić davao stranci - energiju, brzinu, usmerenost na rezultate, a to je moguće samo ako najjači, a ne najposlušniji, dobijaju najvažnije i najodgovornije zadatke - kaže Đelić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • гром

    29. septembar 2012 | 16:27

    Зар и ти сине Божо, Бруте! рече тетка и избаци отоман. пс Божа ионако више никада неће доћи! Тетка и отоман су послужили сврси, извшили партијски задатак.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA