I Dačić i Vučić u pregovaračkom timu Srbije!

Premijer Srbije trebao bi da bude imenovan za šefa pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom, a u timu će najverovatnije biti i prvi potpredsednik Vlade, kao i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i direktor Kancelarije za KiM

  • 0

Vlada Srbije će do kraja nedelje da imenuje Ivicu Dačića za šefa pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom, a u tom timu biće najverovatnije i Aleksandar Vučić, pišu "Novosti".

Dačić bi trebalo operativno da vodi dijalog sa kosovskim Albancima, uz političku i savetodavnu podršku predsednika Tomislava Nikolića, čija će platforma za KiM da bude temeljni dokument za nastup naše delegacije.

Prema informacijama, nije isključeno da uz Dačića bude i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, a u dijalog će se sigurno uključivati i ostali ministri u zavisnosti od tema koje se budu otvarale.

Stolice u našem timu trebalo bi da zauzmu i Marko Đurić, savetnik predsednika za spoljnu politiku, kao i Aleksandar Vulin, koji vodi Kancelariju za KiM.

Vulin je Vladi već uputio kriterijume po kojima će se određivati legitimni predstavnici Srba iz pokrajine, koji će, takođe, biti u delegaciji Beograda.

Mihajlovićeva deo tima za dijalog s Prištinom

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da će biti uključena u pregovarački tim Srbije za razgovore sa Prištinom, jer je pitanje energetike jedna od najvažnijih tema u dijalogu.

Ministarstvo energetike, razvoja i životne sredine priprema materijal sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i "ozbiljno je u tom poslu", imajući u vidu da su energetika i telekomunikacije veoma važan deo u razgovorima, izjavila je Mihajlovićeva je za RTV Vojvodine.

- Maksimalno ćemo se potruditi da imamo sve što je potrebno da bismo mogli sa pravom i kako treba da pregovaramo - rekla je Mihajlovićeva, dodajući da se od prvog dana od kada je u Ministarstvu radi na strategiji i planu, o čemu će u dijalogu biti reči.

Ministarstvo, kako je dodala, nije čekalo da bude imenovan pregovarački tim, jer je znalo šta ga čeka u narednom periodu, zbog čega je krenulo s "pripremanjem informacija i podataka i nekoliko varijanti kako krenuti u dalje pregovore".

(D. Z. / Izvor: Novosti, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA