REAGUJU: Sastaje se Vladina Komisija za nadzor bezviznog režima sa EU

Sastanku komisije predsedavaće premijer Srbije Ivica Dačić, a ovo telo ima zadatak da Vladi predlaže odluke u cilju smanjenja broja lažnih zahteva za azil u Uniji

  • 0

Premijer Ivica Dačić predsedavaće sastanku Komisije za praćenje bezviznog režima putovanja sa Evropskom unijom, najavila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima. Šest članica Unije traži ponovno uvođenje viza za zemlje Balkana, ali se to neće zahtevati na ministarskom savetu 25. oktobra.

Vladina Komisija za praćenje bezviznog režima s EU formirana je u februaru 2011. godine, sa zadatkom da Vladi predlaže odluke u cilju smanjenja broja lažnih zahteva za azil u EU.

Prema izjavama iz sedišta EU, Evropska komisija je veoma zabrinuta zbog talasa azilanata sa Zapadnog Balkana, ali se na ministarskom savetu 25. oktobra u Briselu neće tražiti ponovno uvođenje viza za balkanske zemlje, kao što predlaže šest članica Unije, već hitne mere za zaustavljanje navale azilanata.

Izvestilac Evroskog parlamenta za viznu liberalizaciju Tanja Fajon rekla je za naš portal da je postupak za ponovno uvođenje viza dug i komplikovan, ali da ipak treba raditi na rešavanju problema lažnih azilanata, jer ponovno uvođenje viza nije nemoguće.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA