ŠLJIVANČANIN O PRESUDI HARADINAJU: Duša me boli! Srbijo, pokrij se ušima i ćuti!

"Ovo je najveća bruka i šamar koji smo dobili od Tribunala, a jedva čekam da se oglase razne Kandićke, Biserke i ostali koji su veličali taj sud. Haradinaj i ja nikada ne možemo biti isto, jer ako je on oficir, onda bi ja trebalo da budem maršal na kub", kaže bivši oficir JNA i haški osuđenik za Telegraf

  • 25

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, koji je u Hagu osuđen na deset godina zatvora, kaže za Telegraf da je oslobađajuća presuda Ramušu Haradinaju najveća bruka i novi šamar za Srbiju koji je dobila od Tribunala u Hagu i da nam sada ostaje samo da se "pokrijemo ušima i da ćutimo".

Kako komentarišete oslobađajuću presudu Ramušu Haradinaju u Tribunalu u Hagu?

- Ljut sam, boli me duša! Posle ovakve presude iskočio bih iz svoje kože da mogu. Ljudi, pa ja sam još pre mesec dana govorio da će osloboditi Ramuša Haradinaja. Ovo je najveća sramota i šamar za Srbiju koji je dobila od Tribunala u Hagu. Mi šaljemo sve naše Srbe u Hag kao stoku na klanicu, a niko se ne pita šta se tu radi i ima li kraja svemu tome.

Oslobađajuća presuda je tu, kako i šta dalje Srbija da radi?

- Ništa. Pokrij se ušima i ćuti, to je rešenje. Jedva čekam da se oglase razne Kandićke, Biserke i ostale osobe koje su veličale sud u Hagu i govorile kako on utvrđuje istinu, kako kažnjava zločince. Pitao bi ih ja: "Šta je sada, gospodo? Nije valjda da su samo Srbi činili zločince, uživate li sada?"

Ramušu Haradinaju vlasti u Prištini priredile su veličanstven doček, slavilo se i pucalo, šta na to kažete?

- Kosovo i Metohija je Srbija i nije nezavisna država, za mene je to tako i uvek će biti, a Ramuš Haradinaj je državljanin Srbije! To što mu se na našem Kosovu, gde su živote položili sveti srpski junaci, organizuje doček i slavlje, to je najveća bruka za zemlju i Srbe. Ja to nikada sebi neću moći da oprostim.

Haradinaj je bio visoki oficir OVK, da li ga doživljavate sebi ravnom u tom smislu?

- Kakav je on oficir?! Ako je on general, ja bi onda trebalo da budem maršal na kub! Ne postaje se preko noći oficir, a to što je on prošao terorističke obuke na zapadu, to je druga stvar. Mi nikada ne možemo biti isto, ja sam školovani oficir JNA vojske koja je u to vreme bila treća armija sveta, a on je priučeni vojnik.

Da li očekujete reakciju Srbije i kakvu?

- Srbija neće reagovati, kao što nije reagovala ni prilikom oslobađanja Gotovine i Markača. Dok drugi svoje oficire štite, mi svoje linčujemo. Ramuša Haradinaja je u Tribunal odvezao avion predsednika Nemačke, a meni u Srbiji ne da nisu pomogli nego su me još pljuvali i napadali što sam branio svoj narod, stajao iza svojih golobradih vojnika i štitio svoju zemlju. Da ne podsećam da su Srbi bili ti koji su svedočili protiv mene.

Da li ćete čestitati i Ramušu Haradinaju na ovakvoj presudi?

- Joj, nemojte me, mnogo sam uzbuđen... Naravno da neću.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • www.MithBuster.rs

    30. novembar 2012 | 10:21

    A nisu optuženi glavni kolovođe rata tj. vrh JNA s kojima je Milošević zajedno ostvarivao plan Velike Srbije. Veljko Kadijević npr.? Zašto ga nema u Haagu. Reći će nema dovoljno novaca sud i mora se završiti s radom. A glavni krivci nisu kažnjeni. Tko je Šljivančanin - major, sitna riba koja je samo provodila plan. Čitav generalštab JNA je trebao biti suđen za udruženi zločinački poduhvat. To bi bila pravda.

  • Aleksandra

    30. novembar 2012 | 08:30

    Nema razlike izmedju pojedinca i naroda!Pojedinac koji ne postuje sebe postaje predmet svacije sprdnje i podrazumeva se da ga niko nece postovati!Gotovina,Markac i Haradinaj su za nas zlocinci,ali za svoje narode su heroji!Bitno je da su optuzeni Srbi prvo za nas bili zlocinci najgore vrste pa smo ih tek onda predali dalje na giljotinu!Uostalom,narod koji izruci svog predsednika,ko god da je,ostavlja utisak beskicmenjastva i gadjenja.Milosevic je nama bio kriv zbog svega sto je cinio,a ne nekome sa strane!Pa nisu deca Evrope i Amerike gladovala zbog njegove sumanute politike nego mi ovde!I zato je trebalo mi i da mu sudimo!A ja 'vas' pitam-da nije bilo Ratka Mladica,Hadzica,Perisica i Pavkovica,koji bi tek onda bilans srpskih zrtava bio!!?Bitno je da vi mediji odmah zovete dezurne evronarikace,Kandic,Biserko,Liht i slicne,da po ko zna koji put nama 'retardiranima' drze slovo o evropskim vrednostima!Bice da je istina sasvim drugacija,i da su one dobro nagradjivane da zapravo o toj Evropi ne znaju nista osim sladunjavih teorijskih dogmi!A sto se naseg lakovernog mentaliteta tice,e pa dragi narode preispitaj se koji je pravi razlog tvoje ljutnje na Hrvate i Albance!Da to nije mozda zbog toga sto su nam svima odrzali valjanu lekciju o patriotizmu i tome kako se svoje ceni i postuje,ma sta drugi sa strane o tome mislili!

  • Bane

    30. novembar 2012 | 10:22

    ove novine netreba da citaju hrvati i srbomrzci... oni su nasli da komentarisu Srbe... Do kolena nam niste...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA