NIKOLIĆ: Tribunal formiran da bi sudio Srbima! (VIDEO)

Izricanje oslobađajuće presude Ramušu Haradinaju je čas kada bi iz Haga trebalo da izađu svi Srbi, kaže predsednik Srbije

  • 12

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je presuda Ramušu Haradinaju doneta mimo pravde i prava i da će, kao i prethodne odluke Tribunala u Hagu, podstaći separatizam, otežati napore na uspostavljanju mira u regionu, poništiti dosadašnje napore u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i povećati evroskepticizam u srpskom narodu.

Nikolić je rekao i da je izricanje oslobađajuće presude Haradinaju čas kada bi iz Haškog tribunala trebalo da izađu svi Srbi.

- Nažalost, obistinilo se očekivanje da Haški tribunal oslobodi Ramuša Haradinaja optuženog za ubistva, okrutno postupanje, nehumane postupke, kršenje zakona i običaja ratovanja nad albanskim, srpskim i romskim civilima u logoru takozvane OVK u Jablanici 1998 godine - navedeno je u saopštenju.

Najnovija odluka Tribunala nije bazirana na pravu i pravdi osnovnim postulatima na kojima bi trebalo da bude utemeljen taj međunarodni sud.

- Tribunal, po svemu sudeći osnovan mimo međunarodnog prava, formiran je da bi se sudilo srpskom narodu. Time se žele postići zacrtani ciljevi, koji su srpskoj javnosti već dobro poznati - istakao je predsednik Nikolić.

Prema njegovoj oceni, oslobađanjem Haradinaja pokazalo se loše snalaženje misije na Kosovu i Metohiji, nepoznavanje mentaliteta većinskog stanovništva i nesposobnost da se zaštiti 29 svedoka ključnih za inkriminišuću presudu.

- Za stravične zločine nad kosovskim Srbima niko neće biti osuđen.Takve presude podstiču separatizam, otežavaju napore na uspostavljanju mira u regionu, poništavaju dosadašnje napore u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i povećavaju evroskepticizam u srpskom narodu - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vožd

    29. novembar 2012 | 12:22

    Tako je gospodine Nikoliću.Zato treba prekunuti svaku saradnju ne samo sa tim tribunalom već i sa EU i Amerikom, koji su sve ovo odradili.Zasigurno je da sudije nisu donele ovakvu odluku bez njih.Recimo im zanavek NE.

  • Šta se čudi bezveze?

    29. novembar 2012 | 12:13

    Pa kad je Srbija izvršila agresiju na okolne zemlje s ciljem istrjebljenja okolnih naroda naravno da će najviše biti suđeno Srba koji su u najvećem broju činili te agresorske postrojbe.

  • белосветска урота

    29. novembar 2012 | 12:21

    Ватикан је ослободио Рамуша Харадинаја. То је белосветска урота на челу с Ватиканом. А ови јужноафриканац и белгијанац су исто Срби етнички, али су променили веру и одсрбили се. Издајице.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA