VUČIĆ U SAD: Na sednici SB UN iznosi stav Srbije o Hagu!

U okviru višednevne radne posete SAD prvi potpredsednik Vlade učestvovaće i na zasedanju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija gde će biti predstavljen izveštaj o radu Haškog tribunala

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić putuje danas u višednevnu radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde će imati više sastanaka sa američkim zvaničnicima, ali i učestvovati u zasedanju Saveta bezbednosti UN na kome će biti reči o radu Haškog tribunala.

Vučić će predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Haškog tribunala. Tom prilikom, Vučić će izneti stav Vlade Republike Srbije povodom izveštaja Haškog tribunala, njavljeno je iz kabineta prvog potpredsednika Vlade.

Tokom posete Vašingtonu ministar odbrane Srbije će se sastati sa američkim kolegom Leonom Panetom, zatim Entonijem Blikenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika Džozefa Bajdena, zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom, kao i šefom Biroa Nacionalne garde generalom Frenkom Grasom.

Pored toga, Vučić će imati niz sastanaka u Stejt Departmentu sa državnim sekretarom Tomasom Najdsom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Filipom Rikerom i sa pomoćnikom državnog sekretara Biroa za narkotike i vladavinu prava Vilijamom Braunfildom.

Potpredsednik srpske vlade će u američkom Senatu održati predavanje o evropskim integracijama Republike Srbije, nakon čega će se sastati sa senatorima i kongresmenima.

Tokom boravka u Americi, od 5. do 11. decembra, Vučić će posetiti i Ohajo, gde će se sastati sa komandantom Nacionalne garde Deborom Ešenhrst i obići njihov kamp.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA