DAČIĆ: Oni koji su srušili Miloševića da me ne teraju da se vraćam na staro!

- Ja sam pouku iz 2000. godine izvukao - poručio je premijer Srbije govoreći o Kosovu i dodao da će naredne nedelje biti definisani svi novi predlozi i primedbe kada je reč o platformi za KiM

  • 4

Premijer Ivica Dačić je izjavio da "ako sada kažemo da nećemo u EU zbog Kosova i Metohije, time nećemo vratiti Kosovo".

- Mi možemo i da kažemo vratićemo Kosovo u naše ustavne nadležnosti. Nemoj sada da me teraju oni koji su srušili Miloševića da se vraćam na staru politiku. Ja sam pouku iz 2000. godine izvukao - poručio je Dačić.

Dačić je u emisiji na TV Prva kazao da Srbija ne sme da dođe u situaciju da ne može "ni napred, ni nazad", već da mora da se kreće unapred i dodao da su pitanje Kosova i Evropske unije povezana i da jedno ne ide bez drugog.

Premijer je najavio je da će naredne sedmice, kada je reč o platformi o Kosovu, biti definisani svi novi predlozi i primedbe koje su se čule tokom razgovora sa opozicionim liderima, predstavnicima Srba sa Kosova i unutar vladajuće koalicije.

Na pitanje da li je u sukobu s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, Dačić je odgovorio da nije.

On je demantovao da je na stastancima sa Nikolićem i Vučićem govorio o tome da se naredne godine održe vanredni izbori.

"NIJE BILO REČI O BEOGRADU, ALI JE SPS SPREMAN DA RAZGOVARA"

Ivica Dačić kaže da nije bilo reči o usklađivanju vlasti u Beogradu sa republičkom vlašću, ali da je tako nešto potpuno logično i da je SPS spreman i za takve razgovore.

- O Beogradu nije bilo reči, ali se takvi procesi sprovode u Srbiji, i to je potpuno logično. Sigurno to nije ništa novo na političkoj sceni Srbije - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da stranka koja je dobila najveći broj glasova, Srpska napredna stranka, očekuje da bude na vlasti u najvećem broju opština i da razume takve inicijative koje dolaze od naprednjaka.

- Spremni smo na takve poteze, ali to nije uvek lako - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    23. decembar 2012 | 16:36

    Srecom pa ga je "objektivni" i "nezavisni" Bujosevic pitao sta je sa Galenikom koju su unistili SPS kadrovi u zadnje 3 godine..

  • Danila Tod

    23. decembar 2012 | 19:14

    Usli mi u EU, Kosovo nece biti nase dok ga na silu ne vratimo, a nasi politicari su glupi kad dozvoljavaju da ih ucenjuju vladari sveta. Za nas je najbolje da se okrenemo Rusiji i KIni, a ne EU, ako udjemo u EU, a ja mislim da ce se EU raspasti pre nego sto mi udjemo, procicemo joj gore nego sto su prosle sve zemlje koje su clanice EU (Grcka, Spanija, Italija, Francuska, ... njima nikad gore nije a sve zbog toga sto su usle u EU, pre su imali bolji standard i bolje zivele, sad narod samo strajkuje. Nama ne treba EU, njima treba nasa zemlja, neke rude sa Kosava kojih ima tamo, mi smo predvidjeni, oni koji prezive svo trovanje iz vazduha, zemlje, vode, da budemo sluge i njihove zanatlije da im radimo i pravimo razne stvari i sl. A sto se tice vanrednih izbora, bolje bi bilo da svi politicari kolektivno daju otkaz i da vlast preuzmu mladi intelektualci, ova bagra treba da sidje sa vlasti, godinama sistematski unistava ovu nasu zemlju, bogati se , a mi, narod srpski umiremo od gladi, bez posla za nas, nema buducnosti za nasu decu, ni njihovu decu,..Kosovo je bilo, sad je i bice samo nase, uvek i zauvek,, povraticemo ga, nista ne moze na silu da se otme, postoji ravnoteza u univerzumu, i pravda uvek stize, sudice se i siptarima i hrvatima, i na nebu i na zemlji.

  • ....

    23. decembar 2012 | 16:27

    hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA