IZVREĐALA DOBRICU: Biljana Srbljanović nazvala Ćosića zlim, pritupim i pokvarenim starcem!

- Sram ga, bre, bilo, priučenog, zlog, dokonog, nezajažljivog, alavog, neobrazovanog, pritupog i koristoljubivog starca. Sram - poručila je Biljana Srbljanović

  • 18

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović žestoko je izvređala pisca Dobricu Ćosića na društvenoj mreži Tviter zbog njegovog otvorenog pisma koje je uputio našim studentima u inostranstvu, u kojem ih je pozvao "da se vrate u zemlju i da se bore za nju".

Srbljanovićka je Ćosića nazvala "zlim starcem, koji je odgovoran za moralno i materijalno propadanje naše zemlje", dok je studentima poručila da je bolje da se napiju u "Studenjaku" nego da slušaju Ćosića.

Srbljanovićka se na tome nije zaustavila, pa je u sledećoj poruci ocenila da su ga, dok je bio predsednik,  "vodali do državama kao gosta iz galaksije, s onim slušalicama", jer jedini nije znao ni reč engleskog jezika.

Da je Ćosićevo pismo poprilično pogodilo Srbljanovićevu, videlo se i po sledećoj poruci koja je biula upućena njemu:

- Sram ga bre bilo, priučenog, zlog, dokonog, nezajažljivog, alavog, neobrazovanog, pritupog i koristoljubivog starca. Sram - poručila je Biljana Srbljanović.

Podsetimo, Dobrica Ćosić je pre dva dana uputio otvoreno pismo srpskim studentima u inostranstvu.

- Vi, mladi ljudi, treba da imenujete svoje i nacionalne ciljeve, jer vaš naraštaj i onaj koji vas sledi stvoriće društvo u kojem će da živi, radi, stvara i bori se za ličnu sreću. Sve ideologije prošlog veka u porazima su okončane. Ne samo političke. Ako i Srbi imaju tešku sadašnjicu i neizvesnu budućnost, oni imaju burnu i bogatu prošlost koja mora da se kritički, savesno sagledava i da se uviđaju zablude i greške u nacionalnoj i državnoj politici koje danas uslovljavaju vašu sudbinu. Prošlost niti može niti treba da se u bilo kom vidu vrati, ali mora da se dobro zna i razume kako bi se zasnovao kolektivni istorijski razum i građanska samosvest - napisao je, između ostalog, on u ovom pismu.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buzga72

    30. decembar 2012 | 12:15

    ko je ta Srbljanovic,nije dorasla da Ćosiću nešto kaže.dama želi biti primećena.jadnica nekulturna,neotesana

  • Djordje

    30. decembar 2012 | 12:05

    'Bolje bi im bilo da se napiju u Studenjaku.'...Ne treba nam puno da shvatimo šta bi im onda bilo najbolje,po mišljenju ove gospodjice,koju očigledno trese kriza...kriza srednjih godina.Verovatno su je ponela rodoljubiva osećanja,prema voljenoj Francuskoj i nekim za nju lepšim vremenima,kada nije bilo krize...srednjih godina. <3 za Telegraf.

  • Dusan

    30. decembar 2012 | 13:00

    A sta je to Biljana lose rekla? Nista nije slagala...mnogo je dobrica u ovoj zemlji...svaka cast Cosicu kao knjizevniku ali neka se ostavi demagogije. Podseca me na Vukmanica-Tempa kad je mnogo davno odvalio da ne razumije danasnju mladez koju jedino novac zanima !!! a gdje su tu ideali, pa radne akcije, pa blabla...posle 65. godine ukoliko se kurcis i dalje-EUTANAZIJA bree.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA