BRUKA: Jeremić na Tviteru ranije sahranio Nikolu Teslu!

Predsednik Generalne skupštine UN je na svom Tviter profilu sahranio proslavljenog srpskog naučnika 30 godina ranije, ali se nakon uvida u grešku izvinio i pogrešnu računicu opravdao umorom

  • 2

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić sahranio je 30 godina ranije proslavljenog srpskog naučnika Nikolu Teslu!

Tako se predsednik sveta na svom nalogu na Tviteru pohvalio da je pripremio govor za 100. godišnjicu smrti velikog naučnika iako je on umro 7. januara 1943. godine.

- Upravo završih pisanje govora za komemoraciju Nikole Tesle, na 100. godišnjicu smrti, koja se u subotu održava u hotelu "Njujorker" na Menhetnu - izračunao je Jeremić.

On nije odmah uvideo svoju grešku, već se ispravio tek nakon komentara na internetu.

 

Da je njegova matematika ispravna, pitanje je šta bi Tesla sve uspeo da postigne da je svet napustio 1913. godine. U svakom slučaju, dobro je to što se Jeremiću ova omaška potkrala na Tviteru, a ne i na komemoraciji koju će pratiti ceo svet.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danilo

    5. januar 2013 | 12:06

    Ja sam itekako lojalan sns-ovac al vas molim kad je jeremic u pitanju ne preterujte.nije on los

  • paza

    5. januar 2013 | 11:19

    Pa umoran covek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA