DSS: Dačić odmah da podnese ostavku!

- Izjava predsednika Vlade da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku - kažu u stranci Vojislava Koštunice

  • 7

Demokratska stranka Srbije zatražila je ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je "spreman da razgovara o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije".

"Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku", navodi se u pisanoj izjavi portparola te stranke Petra Petkovića dostavljenoj medijima.

DSS će se, dodaje se, na najodlučniji način suprostaviti "Dačićevoj nameri da uvede Kosovo u UN".

"To je vrhunac kapitulantske politike koju vodi Dačić. Niko do sada nije u ime Srbije dao ovakvu izjavu. Dačić je ovom izjavom sam sebi oduzeo svako pravo da vodi Srbiju. Zbog toga Dačić mora odmah da podnese ostavku na mesto premijera", navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije izjavio je da Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama, ali da u tom slučaju i Priština mora nešto da da.

- Možemo da se dogovorimo o svemu. Mi ne bežimo od toga, nije sporno. Mi tražimo sveobuhvatan dogovor, ali da bi se on dobio mora nešto da se da - poručio je premijer.

Premijer je rekao da je Srbija za sveobuhvatno rešenje, ali da ako se ono ne želi, onda o stolici u Ujedinjenim nacijama ne možemo da razgovaramo.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA