OSTAVKA: Agim Čeku prelazi kod Tačija

Bivši predsednik Socijaldemokratske partije Kosova, po pisanju prištinskih medija, trebalo bi da pređe u stranku Hašima Tačija, Demokratsku partiju Kosova

  • 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Agim Čeku podneo je ostavku na tu funkciju zbog prelaska u članstvo Demokratske partije Kosova, saopšteno je iz SDPK.

- Predsedništvo stranke je danas izrazilo iznenađenje ovom odlukom, ali je prihvatilo ostavku Čekua, i najavilo da će vrlo brzo održati sastanak predsedništva na kojem će se odlućiti o načinu izbora novog predsednika - navedeno je u saopštenju.

Prištinski mediji su ovih dana najavljivali da će Čeku napustiti čelnu funkciju u stranci i preći u DPK Hašima Tačija.

Čeku, koji je i ministar Bezbednosne snage Kosova, nakon odlaska sa funkcije premijera Kosova, krajem 2007. godine, preuzeo je SDP Kosova.

Na poslednjim parlamentarnim izborima SDP je bila deo koalicije sa Alijansom novo Kosovom Behdžeta Pacolija, koja je deo vladajuće koalicije na Kosovu i kao kandidat te koalicije Čeku je izabran za ministra Bezbednosne snage Kosova.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA